Pages

Selamat Tahun Baru!

Before 30

Friday, December 30, 2011

I am turning 30 on May 20th, 2012.

Yes, it is a little too late to be making a list of things to do in merely 5 and a half months but I’ve just freakin’ realized that I will soon be at a cornerstone of my life hahah

Looking back, I guess I did some of the things people in their teens and young adults did:







  • devil may care haircuts (I had shags, lion mane, shaved sides when I was 15, unkempt, tight perms),

  • fashion disasters (orang trackpants, those jamaikan cotton tops),

  • indulgences (my hugeeeee collection of cetrom CDs back during my pennyless period),

  • knacks (hantu kuaci for the longest time)
but to me these things were just me, the were not things I did simply to walk on the 'wild' side, they were just part of growing up. Now that I am so close to another momentous date in my life, I find that although I did do a few things unimaginable to some, I have not done most others.

I have always more or less been the law abiding citizen and the goody two shoes at home. I've never gotten a speeding ticket or thrown in jail, I've never flunked a paper and I definitely have never flashed my boobs, not even anonymously on the net :p

Although I will most probably still not flash my boobs on cam, ever, I am contemplating on finishing some of the things I have always wanted to do but never attempted, or have forgotten to do along the course of life.

This isn't really a last minute thing because I actually do have a mental note list of some sorts, just never physically listed them out. This is a good time to do so, before I turn senile hehhe.

Now, essentially it would be good to have 30 things to complete before I'm 30, but I'll settle for these, especially seing that I have achieved some of them. If I can complete at least half by mid-Feb, I'll add other more to the list.



My list of things to do before I turn 30:

1.Own a property ACHIEVED!
I put the down payment for my house three years ago. It was an on the spot thing. When it comes to serious life decisions, I always believe in gut instinct. Alhamdulillah.

2. Live alone
After months of delay, I will most probably be able to complete the minor renovation on my condo by end of January. Hoping to move out by March 2012. I'm thrilled to be living alone. Bloody old to bunking at parent's house, anyway. Exciteddd!

3. Lose 10 kilos (from June weigh in) by 30 December 2011 ACHIEVED!

4. Lose at least another 10 kilos
Why is this so hardddddd to do now? Sigh. But I did 10 kilos within the span of 6 months, so with strict diet and hard work, I'm sure I can. Now if only my nafsu is not as big as my ambition... hahahaha! Must. Resist. Temptation!

5. Get one last 'unique' haircut
Okay, initially I wrote 'radical haircut' but I had to change it after a talk with the boss during my year end assessment. My very corporate environment doesn't allow funky cuts. Attempting so would be career suicide. Tak sesuaiiiii. Sigh. So it's an unconventional but still acceptable haircut lah.

6. Go on a blind date ACHIEVED!
I consider this a biggggg feat because it also happened to be my first meet with an online acquaintance! Hahahaahaha hambik ko. Yes, me, Miss I Never Meet People From The Virtual World got irked so much one day and thought, oh what the heck. Let's just wing it!

Nothing came out of it, but I am awed at the fact that it wasn't that hard lah. I am still vulnerable in certain aspects of it, but I proved to myself that I can achieve anything if I put my mind to it, even meeting strangers hahahaahah


7. Play 5 new complete songs by heart on the guitar
I need to dust off my guitar. Kesian dia..... First song will be Lover You Should Have Come Over by Jeff Buckley. Hoyeah.

8. Cross the 50 mark of AFI's 100 top ten movies
I'm at 23 so far. Another 27 to go. hup hup hup!

9.Volunteer at least 5 times
I'm planning to volunteer at soup kitchens around KL. There's alos shelters and some other places I could go to. Enriching the soul, they say :)

10. Spend one night under the stars
I've done this before, it was awesome and I look forward to do this again. Gives me the perfect excuse to go camping again heheh

11.Wake up early enough to watch the sunrise
This co-relates with point 10 :D

12. Try a Vegan diet for one week
Tried to complete this this week and gagal besar, beb! Hahahahah!
Vegan is so hard to do because apart from animals, you have to also refrain from dairy, egg and produces. So say I want to eat cereal, I can't take it with milk, kena substitute with soy milk. Such a hassle, but if it's easy, it wouldn't be in this list, would it?

13. Buy something expensive that I don’t need ACHIEVED!
Bought a Nikon DSLR in 2009. Lost it early this year. Sighhhhh...

14. Meet at least 5 friends I have not spend much time with for the past 5 years or so
I should've made this my year end resolution, but unfortunately I've been very busy. So carrying this forward in my 30 before 30 list heheehe

15. Go to dinner (or lunch) and a movie by myself
Soon! This can be achieved easily. I just need to find a perfect day to be 'independent' heheh

16. Finish The Devil Wears Prada
No, really! I have only failed to finish 2 books in my life: The Devil Wears Prada and Wuthering Heights. Such whiny books! I don't think I can do wuthering Heights, but I can weather thru Devil Wears Prada. Chayok!

17. Reach azyze.blogspot.com's 1000th post
A big feat considering I don't make regular posts here. And since I can't really commit to writing lenghty posts here, I have started my Lagu Petang Sabtu & Ahad posts to fill in the, er, gaps. And since I've been writing more and more lyrics and poems of late, why not include them? Cheating, perhaps, but who said anything about rules? Hihi!



How's that for resolutions, eh? *Big grin*

Happy new year, sweets!

Selamat Hari Natal, Elves!

Sunday, December 25, 2011

Mahu cari Will Ferrell untuk berduet. Dimanakah? Tapi tak payah dalam bilik air.


Video petang Sabtu 2

Video petang Sabtu

Pakcik, saya mahu jadi penemuramah cool macam kamu bila saya dah tua nanti!
(Rooney macam biasa, kepala angin)


Of recent

Wednesday, December 21, 2011

Published with Blogger-droid v1.6.5

Kuntilanak

Wednesday, December 14, 2011

Jezzli978: Awak ni sexi tak?
Blockcarpediem: Ntah.
Jezzli978: Takkan awak tak tahu awak sexi ke tak?
Blockcarpediem: Tak tau. Saya tengok tiap-tiap hari sama je. Biasa je.
Jezzli978: I suke ppuan sexi. Cube gi depan cemin, letak tangan atas pinggang, tengok sexi tak eh tengok awak nampak bres besar tak. pakai bra tak. ade tahi lalat tak
Blockcarpediem: Dude, you need help.

*block user*

Sekali lagi Jeff menyanyi

Tuesday, December 13, 2011

Angin meniup ke dalam lohong arteri yang mendamba eskapisme dari rindu merantai. Kamu belum dan mungkin tak akan sampai ke sini.


Cuba teka mesti pandai







Routine, for now

Monday, December 12, 2011



Still can't say no to a breakfast with sambal (egg optional). Sigh.

I Am Woman

Sunday, December 11, 2011

I am a woman of curves
Lush and warm
Rich and strong
Tall and true
To the rhythm of my soul

I am a woman of sensuousness
Hands that caress
Legs that wrap
A back that arches to the high heaven
And touch that blooms even the coldest of hearts

I am a confident confidante
Not fidgeted by my flaws
I embrace the uncertainties of life
I chew on the bitter twigs of disappointments
And rise with the nectar of god's possibilities

I am a woman of dreams
Spreading rays of peaceful auroras
Moving mountains with my pen
Changing the landscape of my youth
With wisdom, courage and a willingness to fail

Embrace my curves, my sensuality
My confidence, my dreams
Don't shy away when I speak my mind
Don’t be dwarfed by my outspokenness
Be strong
For the man that deserves me
Is one that never backs down
Who stands in the eye of the storm
Ready to teach me out of my stubbornness
Ready to guide me through a journey that betwixt a million
billion
Euphorias

Be that man
And I will be
A woman, forever yours.


- 12.00pm, 17 August 2011
KWAP

Nothingness on a Friday Night

Friday, December 09, 2011

What is the youngest age you can remember to?
Three, I think. Vague though.

What sports are you trying out this year?
Started brisk walking. Is that a sport?

Did you wear your hair in a ponytail today?
Yes.

Who do you have on speed dial?
My parents, my siblings, Nurul, Kak Roz and a office colleague.

What colours do you like to paint your toenails?
Don't colour them much. Fingers are ususally apple green, turquoise or black.

Would it be cool to to learn how to DJ at a club?
Yes, very.

Where are you going to be three hours from now?
The gym, hopefully.

What job would you never take, even as a last resort?
Pornstar.

If you broke your computer, would you be able to fix it on your own?
Er, I don't think so.

If someone looked in your closet, how would they judge your style?
Inconsistent.

What was the shittiest hotel you've ever stayed at and why?
Never had any 'shitty' ones, but the lowest grade would be the hotel in Sitiawan. Bunked there for two days, Unee's engagement.

Have you ever gone on a boat and been sick the whole time?
Yep. Mencandat sotong at Perhentian. It wasn't so bad though, I didn't throw up. Can't say the same for Pah and some others.

Did you get a good sleep last night?
Average lah.

What is the weather outside?
Clear skies. Hope it doesn't rain.

If someone makes a spelling or grammar mistake, do you ignore or correct them?
Usually no. Unless it's in a presentation deck or if that person is close to me, and even then it depends when.

Do oversized sunglasses actually look good on you?
Unfortunately no. I look like a makcik straight out a 60s movie.

What is the most overrated thing in the world?
Justin Bieber's talent.

What is one word to describe your room?
Chaotic.

If you found a wallet filled with cash on the street, what would you do with it?
Return it if it has an ID, send it to the nearest police station if it doesn't.

Have you ever kept something form the wild as a pet?
Nope.

What grades did you get in school?
Mediocre. SPM was a lil better though.

What is the worst lie you've told and gotten away with?
El**ra.

Do your parents try to plan out your future for you?
Now? Not really.

Do you think that surveys are a waste of time?
Most of the time, yes.

Are you wearing a hoodie today?
Nope.

How many songs do you have on your music player?
1216 songs, but that's about 1/5 of my MP3 collection. Perhaps 1/10 of my music collection, if we count in CDs.

What is the one thing you'd change about yourself?
Apart from something I'm already working on? My self confidence, I guess.

What is something your parents are always nagging you about?
To take my driving license.

What is the last thing you laughed about?
Talking about Maharaja Lawak Mega with Yuna.

Are you embarrassed to talk about stuff with your dad?
Not really. He's pretty open.

He Knows Not My Name

Wednesday, December 07, 2011

He knows not my name
Not my words and speak
Not the depth of my breath

He knows nothing of my life
Of warm and peace
Of solace and seek
Of blank proses and full gifts

Yet I feel he's been here before
He's touched this skin
He's kissed these lips
He's swam in the sea of my love peach

Or did I dream it all up?

- Coffee Club Kino
- 4.15pm, 27/11/2011

Lagu Malam Ahad

Sunday, December 04, 2011

Respect, Sir.


He is the guilt

I am happy to be sad
Listening to you
Your fingers play the story of my life
A tune that kills me over and over again
And I'd gladly go to hell and back again
I crave you, desert craves the rain


Even from afar
You touch my sordid heart
I begun to wonder who you really are
How come we've never met before
I feel I know you like a long time lore
Sweet grace, make me your paramour


He is the guilt in me
The voice of reasoning
And I wish he could help me write a beautiful ending
To my story


- Taman Melawati
4/12/2011, 7.20 pm

Deklarasi 1

It's Sunday and tomorrow it will be Monday.
Useless fact, I know. Haha.
This blog is full of useless, random facts. Some about me, some about you, some about the world in general.
But I think, the best pasrt of it, is making you stumble in your read as you trip over the typos. It makes you think, doesn't it? You could be thinking, peh ntah pape minah ni, tak buat spell check ke before upload? or you could assume that I am not as 'intelligent' and hip as I portray myself to be pasal tolong lah babe, ko punya typo macam taik ok!
yeah yeah.
Assume all you want.
Akak memang ratu typo :)
I tak kesah pun.
Yang I kesah adalah kesudian uols lepak sini once in a while.
Thanks readers!
Muah muah :D

lagu Petang Sabtu 2

Saturday, December 03, 2011

Perfect for the rain and the pain and the lonely days that once in a while plagues.


Lagu Petang Sabtu

HIV/ AIDS, ada aku kesah?!

Friday, December 02, 2011




As many of you know, 1 Disember (semalam) adalah Hari AIDS Sedunia. Ia diraikan di hampir semua negara di pelusuk dunia untuk menggalakkan kesedaran tentan pandemik ni.



Rasanya ramai antara kita yang dok dengar pasal HIV/AIDS ni dari kecik. Kat sekolah kita dengar, kat TV kita tengok iklan-iklan, dalam majalah ngan suratkhabar... kiranya kalau saya tanya mana-mana orang secara rawak samada diorang tahu pasal HIV AIDS ke tak, chances are semua akan kata tahu. Tapi tahu apa?




Saya anggapkan kebanyakan orang kita masih seperti penduduk US di awal dan pertengahan 90an. Mereka sudah mula sedar yang HIV/AIDS itu bahaya, tak boleh diambil ringan, tapi tak tahu apa-apa fakta dan lebih banyak percaya cerita karut-marut yang didengar secara gosip.



Contoh paling mudah, siapa ada dapat sms / FB status / twitter update semalam yang kata jangan minum Coke & Pepsi sebab ada pekerja kat kilang yang HIV+ dah tumpahkan darah dia dalam container air kat situ? Ramai gila. Saya dapat 3 FB statuses macam tu, dan malu nak mengaku, adik saya sendiri pun sms benda tu pada saya. I think she spammed it to a lot of other people as well. Sigh...



Sib baik la dia hantar kat saya. So after explaining to her, she posted my debunking facts on her FB wall. At least ramai orang akan baca dan faham.



Tapi apa cer orang-orang yang takde sape nak tolong explainkan? Nak pegi google sendiri fakta HIV/AIDS? Haarraaammmmmmm.



So takpe adik-adik, akak-akak, abang-abang, meh lemme answer some of your questions about HIV/AIDS. Now these questions dulu diajukan pada saya oleh remaja hinggalah orang dewasa ok. Ada antara soalan ni yang berbunyi bengong gile tapi pada saya macam ni lah ek, bila cakap pasal kes hidup mati kita, takde soalan yang bodoh.



Read on!






HIV/AIDS boleh berjangkit kalau kissing tak?
Tak boleh, kecuali kamu gigit lidah masing-masing dan minum darah tu bergelen-gelen.

HIV hanya berjangkit melalui 4 benda ni: darah, air mani (semen), air mazi (precum), bendalir faraj (vaginal fluid). Air liur, peluh, sentuhan, batuk ke semua tak boleh.






Eh, ade je orang tak buat sex tapi dapat HIV/ AIDS...
memang ada, sebab ada aktiviti lain yang boleh pindahkan HIV from one person to another.


Ada 3 cara jangkitan yang utama iaitu Seks tak selamat (samada anal or vaginal), perkongsian jarum atau dari ibu kepada anak. So kalau orang tu ambik dadah, pastu jarum suntikan tu dikongsi beramai-ramai, maka tinggilah peluang HIV merebak.






Aku bukan gay, apasal nak kena HIV pulak?
Ok, jom tengok statistik di Malaysia. Pada tahun 2010, 47% dari kes HIV yang dilaporkan adalah dari perkongsian jarum, 40% dari heteroseksual (straight lah maknanya), 1% dari ibu kepada anak dan hanya 8% dari golongan homoseksual. Now tell me, masih fikir HIV/AIDS masalah orang gay?



HIV tak pilih mangsa. Kita hitam ke, putih ke, melayu ke cina ke india ke, gemuk ke, keding ke, sama je. Kalau korang buat seks pakai langgar je, korang kongsi jarum ambik dadah, korang bertukar-tukar pasangan tanpa mengambil langkah penjagaan yang baik, kebarangkalian kena HIV tu tinggi gila.






Wei, jangan minum air tin cap Peksis tu! Ada emel kata pekerja dia dah tumpahkan darah HIV dalam container! Mampus ah kita weiiiii
Relaks beb. Hal makan minum ni memang mencuakkan, tapi meh nak story sikit: HIV adalah virus yang hanya boleh hidup di dalam badan manusia. Jadi kalau la darah HIV tumpah dalam makanan ke, atas meja ke, kat baju ke, tepi jalan ke, virus tu tak boleh merebak kat kita kecuali 1. darah tu masih fresh (baru dua tiga saat lepas tertumpah DAN 2. kawasan yang tersentuh tu ada luka.






Tapi kalau termakan, cemana?!!
Kebarangkalian memang ada, tapi tipiiisssssss gila. Korang cuma boleh dijangkiti kalau 1. Darah tu fresh, 2. korang kena ada luka di mulut atau tekak, dan 3. korang minum bergelen-gelen darah tu.



Nyamuk pun hisap darah. Sama je ngan kongsi jarum.
Seperti yang dikongsikan tadi, HIV cuma boleh hidup dalam darah manusia. Bila nyamuk isap darah seseorang, dia tak menolak balik darah orang sebelumnya ke dalam badan kita. lagipun virus HIV tak boleh hidup lama dalam nyamuk sebab nyamuk bukan manusia. Sekian.



I tau boyfriend I bukan HIV+ sebab dia sihat gila
Ada orang yang hanya menunjukkan simptom HIV dalam badan selepas 10 tahun menghidapnya. Ada beb. HIV duduk dalam badan dan attack sistem immune badan, iaitu sistem yang mengeluarkan antibodi (antibodi adalah askar2 yang lawan penyakit dan bakteria). Keje HIV adalah lemahkan sistem immune. Orang akan terus sihat kalau takde jangkitan dari penyakit-penyakit lain.
Tapi
bila ada penyakit lain, macam bakteria, atau demam atau masalah kulit ke, atau luka, haaaa masa ni sistem immune dah tak boleh tolong hantar askar gi baiki balik kerosakan tu. Maka time tu baru badan mula jadi lemah dan takde perisai nak lindung badan dari terus dijangkiti oleh virus / jangkitan lain. Time tu baru orang tu akan kena AIDS.


Pakai kondom, main tak best lah.
Kena HIV, best tak?
Sekarang ni ada macam-macam jenis kondom, untuk macam-macam saiz dan keperluan / keinginan. Jangan risau, mesti ada yang sesuai untuk korang. Yang penting, tengok expiry date. Jangan beli yang dah luput sebab kondom mudah pecah atau koyak lepas tarikh luput.


So awak ni menggalakkan saya buat seks????
Ehhhhhh sabar beb, sabar. Amboi marahnya. Camni eh, dalam kes HIV/AIDS ni, tak ada yang lebih baik dari menahan diri dari melakukan perkara berisiko tinggi dan ya, seks memang berisiko tinggi. Cuba hidup dengan ABC ni:

Abstinence : Jangan buat. Tak kira la seks ke, ambik dadah ke, jangan buat. Tahan diri dari buat semua ni. Ingat agama, paling tak pun ingat lah mak bapak dan hazab kalau korang kena HIV / AIDS nanti.
Be faithful: Kalau dah tak boleh nak tahan diri dari buat, setiakan diri dengan hanya satu pasangan mahupun jarum.
Correct use of condoms & needles: kalau dah menggelijat sangat dan dah tak boleh nak tahaaannnnnnn sangat nak jugak nak jugak kalau tak I mati, make sure korang guna kondom. Kalau ambik jugak dadah, jangan kongsi jarum!


Orang HIV takleh kawen. So cemana kalau lepas buat test HIV untuk kawen, tetiba pasangan aku HIV+?
Okay, ini isu yang agak sensitif dan sebenarnya penyelesaian terletak pada individu tu sendiri.

Saya kenal seorang lelaki awal 30an yang baru saja berkahwin, dan ya, dia HIV+. Saya juga kenal seorang wanita HIV+ yang putus tunang sebab dia taknak risikokan bakal suami dia.

Thing is, kesanggupan kita. Benda utama adalah untuk tau fakta berkenaan HIV/AIDS dulu. Cemana merebak, kalau dah HIV+ cemana nak contain, cara pencegahan dari terus merebak, risiko-risiko... bila dah tahu benda-benda macam tu, baru lah boleh duduk bincang dan decide nak kahwin atau tidak.

Memang akan rasa kecewa, ragu, sedih dan sebagainya. Tapi perasaan tu mungkin memuncak sekejap je. Cuba plak fikir, apa reason korang nak kawen? Berapa lama dah korang sama-sama, sedalam mana cinta tu (yang konon apa jadi pun I tetap sayang you. Ha skang dah jadi, amacam?). Dan pastu, fikir juga kesanggupan dan keupayaan untuk hidup dengan HIV+.
It's really up to you.




Apa guna saya kawen dengan dia kalau pastu dia sakit, mati.
Semua orang pun mati, beb. Takyah kena AIDS pun boleh esoknya mati kena gelek lori (naudzubillah).
Sekarang ni macam-macam rawatan ada untuk HIV/AIDS. Kerajaan turut bagi bantuan ubat-ubatan percuma. 10 tahun lepas, memang kos ubat HIV boleh cecah sampai RM1500 sebulan, tapi sekarang tak lagi. Dengan penjagaan yang betul dan kadar kesihatan yang optimum, seseorang Yang Hidup Dengan HIV boleh hidup sehingga 20 tahun. That's a long time.
Harap korang dah faham sedikit sebanyak tentang soalan-soalan penting dalam kepala hotak korang pasal HIV/AIDS.
Tapi kalau ada yang memusykilkan, tinggal soalan korang kat ruang comments and I'll try to answer them ok :)