Pages

Dah lama tak buat benda-benda macam ni

Thursday, August 04, 2011

Huiyooo, lama betul saya tak buat meme. Semenjak tua ni meme rasa macam buang masa sikit. Tapi bila lama tak buat, rindu pulak nak menjawab soalan-soalan bodoh orang pada saya haha.
Ingat kan trend buat meme ni dah lama mati, tapi arini saya telah di-tag oleh Budak Perak.

Kelakar pulak bila kena jawab meme bertelo Perak sedangkan saya bukan orang Perak pun haha. Tapi, ahh, belasah aje la.


Budak Perak, thanks for the tag :)



First sekali, kome orang Perak ke?
Bukan. Teman beranak di KL, membesar di KL, mak bapak teman orang Penang. Tap ade la sedara mara kat Perak.


Jujur lah, siapa yang last sekali text kome?
Bank. Iye, bank.


Kome tido bukak pintu ke tutup?
Haish, tutup le. Sentiasa tutup. Kalau siang-siang teman dalam bilik pun masih teman tutup. Rase macam invasion of privacy pulak kalau dibior bukak pintu tu. Tapi tingkapnye teman bukak luas- luas la.


Kome rajin minum teh?
Rajin bebeno! Memang teh tu kecintaan teman le. Teh o suam kurang manis ataupun teh o ais, itu je yang teman order kalau makan di luar. Cuma sekali sekala bila tekak mengada-ngada baru teman order air lain.


Esok kome ade apape plan berjimba ke?
Esok... macam tak ade. Besar kemungkinan teman nak ngajak kengkawan teman berbuka lepas tu terus pergi terawih. Lepas tu baru ke mamak untuk sesi berborak dan catch-up.


Mana lagi kome takut: kulit gelap ke bibir pecah?
Soalan ape ni? Hmmm kulit teman memang udah gelap pun jadi bibir pecah le kot.


Kome terkejut idak kalau tetiba mak kome kata dia mengandung lagi?
Mau idak. Mak teman udah tak ade ovarinye. Mengandung apenye?


Kome lebih suka pergi cuti pantai ke cuti hutan?
Hmmm, terpulang sebenonye. Teman suka dua-dua. Pantai best sebab boleh berenang, lepak tengahari sorang-sorang sambil cari ilham menulis, layan perasaan. Kalau ke hutan pun teman ok je, boleh camping. Siang memang banyak bende la nak buat, masak la, mandi sungai la hahaha. Cuma bila malam tu takde ape nak buat sangat la. Kalau di pantai teman suke duduk melepak sambil layan kopi dan perasaan sebelum mata mengantuk mintak tido.


Kome teringin idak nak kawen?
Harus le teringin. Ape punye soalan la kome ni.


Sekarang ni kome pakai jeans ke, baju tido ke, ape?
Teman pakai coat ala Adele yang teman suke gile!


Macamana agaknye kalau kome kawen dengan orang yang kome last sekali mesej? Er... teman... teman... teman suke kot!


Orang terakhir yang kome kongsi rahsia?
Orang yang teman hantar mesej tadi :)


Sekarang ni kome dengar lagu ape?
Hari ni teman layan rock kapak, M. Nasir, Adele, dan sekarang tengah dengar album The Futurist oleh Robert Downey Jr. Iye RDJ yang berlakon Iron Man tu. Memang tak ramai orang tau dia ada album. Kalau kome bukan peminat kental dari zaman 90-an, memang kome takkan tau.


Kat mana tempat last kome tertido, selain katil kome?
Kat opis hahaha. Ngantuk sangat masa tu, teman tersengguk depan komputer.


Kome rasa kan, ade tak seseorang yang akan kekal dalam hati kome sampai bila-bila?
Ada. Memang ada.


Kome rasa, berbaloi ke ada relationship?
Terpulang sebenarnya. Kalau teman, relationship yang baik memang teman rasa berbaloi. Kadang-kadang kita terjerumus dalam relationship yang jahanam jadi yang tu memang la tak best. Tapi teman rasa ada benda yang kita boleh belajar dari relationship macam tu. Cuma, berapa cepat kita bangun balik dari sungkur cenggitu la yang tak pasti sangat.


Kome percaya dengan CINTA?
Ya.


Bila kali terakhir kome jumpa bapak kome?
Pagi tadi.


Kome ada apape memori yang kome nak padam dari ingatan?
Ada. Of course ada.


Ada tak sesape yang kome nak ajak lepak untuk berborak dan berkongsi cerita?
Ada, tapi dia jauh.


Pernah idak sesape panggil kome prince atau princess?
Hahahhahaha tak kot. Belle pernah (rasa special gila masa tu haha).


Kome rasa boleh ke bebudak remaja betul-betul jatuh cinta?
Boleh, tapi susah nak cari yang betul-betul setia.


Secepat mana mood kome bertukar?
Hmmm... tengok la jugak. Selalunya teman happy je, tapi kadang-kadang ade bende yang boleh buat teman rasa nak cekik orang lepas tu nak peluk lepas tu nak tido je terus.


Sekarang ni kome mood ape?
Tertanya-tanya dan tak pasti. Sebabnya...tak payah le kome tau.


Kome nak sesape telefon kome ke sekarang ni?
Kalau teman kata nak sesangat, kome kata teman ni gedik. Tapi memang nak. Hahaha.

Apa yang sentiasa kome bawak dengan diri kome?
Kepercayaan dan maruah <------- chewah, skema idak?


Katil kome selese tak?
Selesa. Emmm boleh la. Tapi dah berapa malam dah teman tido tak selese. Ntah kenapa ntah.


Kome rasa kome ni understanding tak?
Boleh tahan la. Kengkawan teman kata ye. Adik-beradik teman mungkin atas pagar. Orang lain teman tak tau.

Kome ni boleh kira manusia yang periang ke?
Selalunya iye. Di pejabat, iye. Dengan kawan-kawan iye. Semenjak dua menjak ni, sangat-sangat. Tapi sejak semalam, teman rasa macam... entah lah. Mungkin nak sedih balik kot... teman serahkan pada Tuhan je la. Kalau sedih, itu dugaan teman le di bulan puasa macam ni.


Siape ade dalam gambar profil kome?
Takde sesape. Teman sengsorang je.


Kome single ke masa Valentines Day haritu?
Single mingle ready to bingle.


Ape filem terakhir kome tengok?
Kat TV aritu... Rebound. Sungguh comel ceritanya.


Kome dengar lagu-lagu tak selepas kome abes?
Abes ape? Abes buat kerje? Selalunya teman dengar lagu masa nak pegi keje, balik keje, masa kerje, lepas mandi, sebelum tido....


Berapa lama masanya untuk kome tido?
Hmmm... tak tentu. Kadang-kadang tak sampai seminit dah gol. Kengkadang tu sampai dua jam dok kalih situ sini pun tak lelap-lelap jugak.


Kome banyak cakap idak?
Menurut orang di sekeliling dan seseorang lagi baru-baru ini, ye teman memang banyak cakap.


Boleh kome describe cinta dalam 2 perkataan aje?
Bahagia. Derita.


Ok, itu je teman nak tanya.
Ok.

4 comments:

dewajiwa said...

heheh.
banyak fakta dapat diluahkan bila soalan bersifat peribadi diajukan dalam nada santai dan fun. kan?

azyze said...

dewajiwa:
hmmm itu la. dulu saya lagi rajin buat benda2 macam ni. tapi bila baca balik post2 lama tu, dah banyak yang berubah heheeh

sila la ambik kalau teringin nk buat jugak :)

mizzyN said...

Koi rasa kalo mok koi buat meme ni mau esok x habis sbb panjang citenye. Koi nak buat la sbb koi lame gak x buat meme ni.

azyze said...

Mizzyn:
Sile, sile :)