Pages

Awas, tapir melintas

Monday, July 04, 2011

Sekembalinya dari mimpi panjang saya, ada perubahan kecil yang saya buat pada wajah blog ini.


Sebenarnya korang tengok kat description header tu pun korang dah boleh tahu kenapa blog ni bertukar wajah, tapi rupanya ada gak yang tak paham-paham jadi perlu rasanya saya cetakkan disclaimer dan clarification ringkas sebelum saya membebel panjang dalam post-post yang akan datang.




  1. Warna kat blog ini tak ada kena mengena tentang perarakan sekumpulan manusia yang nak menyucikan apa yang kotor tu. Ia sekadar presentation baru yang separuh semangat baru separuh lagi renjatan elektrik bersulam keterujaan tengok police crime tape mengelilingi rumah jiran anda yang nerd dan skema.

  2. Skin hitam dengan header radio boom box old school tu dah hampir setahun usianya. Masa untuk take a break, ambil semangat baru... tapi rasanya header itu akan kembali, cuma belum tentu dlam bentuk apa jelmaannya :)

  3. Tulisan blog ni ada guna 'aku', ada guna 'saya'. 'Aku' digunakan bila saya menulis untuk orang-orang seangkatan dan seumur dengan saya, audiens yang lebih relateable dengan diri saya yang dah di hujung dekad kedua ni. Saya digunakan bila menulis dengan umum, maknanya entri yang lebih meluas, dari budak sekolah sampailah nenek isap rokok tembakau boleh baca. Bahasanya lebih teratur, tak terlalu pasar. Gua? Well, gua dan iols duduk di platform yang lain sikit, tapi lain kali saja lah saya cerita.


    Ada paham?

2 comments:

roxychick said...

bregghhhh! wajah baru.. sakit mata dan sakit hati haahaha...

i love you sapakah? ahaks! :P

azyze said...

alamak gua lupa lu sakit mata bila cenggini rupanya...

dan yang i love u tu...
adelehhhhhhhh!