Pages

Benda terpacul di minda

Wednesday, April 13, 2011

1. Kenapa lelaki Melayu yang dah berkahwin tak suka pakai cincin kahwin? Majoriti lelaki yang saya kenal mahupun tak berapa kenal, tak pakai pun cincin kahwin. As far as I know it is allowed in Islam, asalkan bukan emas kan? Nak kata tetiap hari kerja yang mengotorkan / susah, most of the people I know takde la pulak keje buruh ke, sembelih binatang tetiap hari ke. Apasal ek?

2. Rindu kat Mariah Carey versi lagu ballad macam zaman dulu-dulu. Sekarang ni dia balik-balik hiphop/pop gedik. For that matter, rindu nak dengar lagu-lagu Sharifah Aini macam dulu-dulu. Sekarang ni dia, er, dia, er... *bunyi cengkerik*


3. Saya rasa saya hanya akan hidup paling-paling pun lagi 10 tahun. It's just one of those things you feel & know yourself, y'know? Susah nak explain lah. Tapi kalau betul, well, you heard it first.


4. Percaya pada gerak hati vs. merisikokan kestabilan untuk masa depan yang mungkin menjahanamkan. Bagaimana & apa?


5. Seorang yang gembira dan kelihatan sentiasa optimistik pada semua, senang cerita a positive person that radiates happiness to all. Melankoli & kesepian di dalam jiwa. Normal, bermasalah atau ada Borderline personality disorder?

2 comments:

dewajiwa said...

saja nak komenkomen:
tak pakai cincin dapat sorok status mungkin. peluang untuk berinteraksi tanpa kekangan (isu status) dengan perempuan lain lebih terbuka maybe. yang jenis player, boleh flirt lagi la. tapi betul, lelaki tiada masaalah sebenarnya pakai cincin. saya sendiri sarung cincin kalau keluar dari rumah. stylo lagi rasanya.

azyze said...

dewajiwa:
yang kamu sarung tu cincin fesyen ke cincin kawen? nanti dah kawen get back to me and update ye heheheh