Pages

Nyahhey! : balas racau seorang pondan

Wednesday, March 30, 2011

Hey pondan, apa masalah kau nak meroyan tak tentu pasal?

Motif kau hengat kau tu perfectionist kau nak orang lain pun terpaksa jadi perfeksionista macam khau kor? Kalau perfect betul takpe jugak, ni diva je lebih uolllsssss! Propah tak hengat okeh!


Suatu masa dulu masa kau bersusah payah, penat jerih segala, kau bengang dengan orang yang pandang kau sebelah mata kan? Kenapa sekarang bila kau dah makin tinggi mendaki, kau pula yang pandang orang sebelah mata?


Why are you setting a precedence over something that used to make you feel shitty? Have you forgotten what it was like before? Has fame and glamour pull wools on your lids?


Ikon layar perak, mendiang Elizabeth Taylor pernah kata "I fell off my pink cloud with a thud." She was someone amazingly adored and deserved to be a diva if she wants to, yet she was a person of great humility. Dia tak malu mengaku dia bukanlah above others. She was prepared to except the fact that in the end, we are all the same: we have achievements and failures, hopes and dreams and being humble does not make you any less greater that who you really are. That, is a true person. Kau hado?


Nuks, tak salah kalau nak humble dan relax ye. Kau tak perlu jadi diva sepanjang masa. Apa guna kau humble dengan orang yang lebih hebat dari kau tapi treat orang biasa macam sampah bawah kaki. Hanjeng kan perangai tu?


Satu hari nanti kau akan lebih kertu dari sekarang. Masa tu kau mungkin dah tak boleh duduk atas pedestal lagi macam sekarang. Siapa nak teman kau? Siapa nak tolong kau? Siapa nak follow kau? Bukankah orang-orang biasa sebegini yang akan terus menjadi nadi kau?


Insaflah uols, even kings and queens of great kingdoms pun suatu masa nanti mampus juga. Kau nak mati macam czar-czar Rom, ditikam dan dibunuh sebab buta dengan keangkuhan sendiri?


Ingat dari mana kau datang.

Di celah caviar dan Merlot dan Pinot Noir kau, ada seorang budak dari masa lampau yang pernah main lari tak pakai kasut, pergi ngaji pakai songkok senget, rajin mandi sungai, main sampai rembang maghrib dan suka makan sambal belacan dan durian, just like the rest of us.

4 comments:

mizzyN said...

grammar komando has come

presidence as in president? or
did you meant to type precedence?

mizzyN said...

pardon
*did you mean
- exercising my english

azyze said...

cik komando:
inilah taktik mengesan plagiat, uols...
kopi pasta selalunya malas nak check spelling etc.

but yeah maybe precedence terlalu glaring of a mistake. i akan tukarkannya dan misspell something else hehehhe :)

mish said...

good point here :)