Pages

pakpakpakpak

Monday, February 28, 2011

Cilakak btol.

Apasal lagu tema Dollah Hapak ni menerpa kepala hotak di saat aku tengah cuba nak tido, ni?
Published with Blogger-droid v1.6.5

Annoying Orange

Sunday, February 27, 2011

Hey people.
No, nothing really happening yet, and no, I am not on a holiday. I am currently at home, tying whatever loose ends left before I start a new working chapter in March, which, yes, is just a few days away. A holiday sounds like the perfect interim, but I only have one week to settle with what seems like a dream-like decision to me, so yeah.

Anyway,
I was at the bank yesterday, queueing up to withdraw some dough. All the ATMs were down except one, so there was a beeline and the bank was hectic. Now, the bank, especially where the ATMs and deposit machines are located at are usually pretty small. And what is the one rule in small, air-conditioned spaces? No smoking and no smelly stuff.

So why, oh why, would you want to FART in there?!

Imagine standing, slowly inching forward with 20 people in front of you, the AC ain't doin' so well with the swarm, you wiping drips of sweat at the back of your neck, trying to ignore the grumbles of the old uncles queueing in front of you when all of a sudden your sinuses are assaulted with the stinkiest, most annoying smell -- the smell of a fart. Kentut telur piaw punya.

Thank the lucky heavens you're just imagining it, I had to endure it, okay. Courtesy of a anonymous mofo, I spent 20 minutes breathing thru my mouth. It stank so bad that I contemplated leaving the bank altogether. Alas, my shopping instinct prevailed and I forsed myself to think of all the wonderful things waiting for me at my retail therapy spots. In between imagining that perfect pink blouse and fantasizing about D'angelo's late 90s hot bod, I made it to the ATM alive.

Look, we all have bodily urges, but couldn't you let your air out outside? Somewhere open where your fart will be less prominent? Did your parents not teach you manners?

I now officially hold a vendetta against PEOPLE WHO FART IN CONFINED, AIR-CONDITIONED SPACES. These kind of people should be dragged into a small, non-ventilated room and be left to die in swirls of stinky air. I would personally volunteer to encapsulate my farts, and those of my sisters (perghh, you DO NOT want to know how lethal they are, my sisters', that is) and send them to be used in the torture chambers. It would be like Auschwitz all over again, only this time I'm sure everyone would pretty much be down with it.

There, I said it. Now go fart outside. Else...

Kau ke Kak Nam?

Tuesday, February 22, 2011

Hello uols!
Apa khabar? Iols harap uols semua sihat senantiasa dibawah lindungan cahaya keimanan. Di bawah cahaya kepondanan pun takpe uols, pasal iols tulen hik hik! *lariii*

Okay okay, harini iols nak jadi Kak Nam sikit sebab ada topik yang hangat uolsssss!! Meh iols cerita kat uols, and then uols bagitau iols pendapat uols pulak, okay?


Al-kisahnya, seorang kawan iols pun telah berpindah kerja ke syarikat baru. Disebabkan sibuk menyesuaikan diri di tempat baru, dia tak sempat nak bercium molot dengan ex-colleagues dia. Pastu, dia ni bukan jenis on the internet sangat, FB pun jenguk sekali-sekala. Maka tak perasanlah dia bahawa ada orang dari ofis lama telah meninggalkan mesej berdarah di inbox FB dia...

Mukhadimah mesej lelaki ittew sungguh malaikat-- ucapan tahniah sebab tukar kerja, minta maaf atas salap silap or terkasar bahasa. Sejuk hati dengar, kan.

Tetapi,
tetiba tona mesej ittew terus berubah kasar, uols! Terus cakap "ubah perangai buruk kau tu", nanti tak lama kat tempat baru lah, perangai ko teruk lah, ko macam bangkai lah, lahanat, kuang hajo, hanjjj-- eh, iols terover pulak, heheh. Tapi lebih kurang gittew lah zassnya, diakhiri dengan caps lock "CHANGE YOUR ATTITUDE"


Wah motiffff????!!!


Maunya tak berdarah, uols... Kawan iols ittew kelu dan terus suruh iols baca mesej ittew sebab dia sendiri tak sangka yang dia, wanita suci konsep tentera bergajah Abrahah boleh dizass tahap langit ketujuh gittew, kan?


Iols pun sama-sama terkedu sebab setahu iols, kawan iols tu seorang periang dan ceria ibarat Doraemon, uols. Bila dengar lagu Doraemon tu, uols akan rasa riang ibarat ingin bergolek-golek di ladang bunga sambil makan popcorn dan minum air sirap selasih, kan? Haa, begitulah kegirangan kawan iols tu. Maybe dia ada potensi jadi garang la, tapi iols tak rasa dia tu jahat, cucuk belakang mahupun bermulut laha.

Pastu, sungguh emo, kan? Selalunya, lelaki ni kalau dia tak puas hati, dia cakap depan je ataupun dia akan anggap ko pergi mampus sampai bebila. Senang cerita, dia ignore je. Tapi yang ni, lain cerita. So iols pun tnya la kat kawan iols tu, apa history dia dengan laki ni.

Kawan iols kata diorang mula-mula okay je, tapi mamat ni suka hadap benda-benda dari vendor / supplier, uols, dan disuruhnya kawan iols mintak free stuff form suppliers everytime diorang ada job. Kawan iols yang bertudung litup tapi half sleeve innew(matila ngumpat KB sendiri) pun pernah la bagi statement "Kalo ko nak ko mintak sendiri" dan rupanya statement ittew telah dimakan dalam oleh jantz ittew. Dia pun buat-buat kekwat dengan kawan iols ittew dan their working relationship fizzled, jadi gitu-gitu je la.

Jadi sungguh pelik bila tetiba dia hantar mesej berachun panca delima gini. Apakah?
Ingatkan pompuan sajor yang beremosi cenggini, dah tak wujud pun masih nak meroyan. Rupanya jantan lagi teruk.



Jadi soalan iols pada uols semua,
adakah lelaki ittew sebenarnya pondan coverina??

*lariiiii*

Stepping Forward

Monday, February 21, 2011


Aku tak pandai nak tulis panjang-panjang tentang benda-benda berat dalam hidup aku.

So, meh aku singkatkan.

Ini merupakan posting terakhir aku dari pejabat tempat mastutin kerjaya aku for the past 5 years.
Selepas ini, aku akan melangkah ke dunia baru yang belum tentu lagi gelap terangnya.
Tapi penghijrahan ini perlu untuk membantu aku bernafas secara zahir, batin dan materi.

5 tahun yang indah bakal jadi salah satu kategori manis dalam kotak pengalaman aku.
Terima kasih banyak kepada semua yang telah membantu aku berubah dari seorang budak menjadi seorang wanita.
Dari samar menjadi jelas.
Dari sesat menjadi jumpa.

Dunia baru yang bakal aku terokai ini belum tentu semanis nektar yang aku hirup selama ini, tapi tak apa.
Kamu dah ajarkan aku susah jerih sebelum boleh menikmati keindahan, dan aku yakin semua itu bakal bantu aku, jadi pemangkin untuk aku maju.


Terima kasih kepada Yang Esa kerana membuka pintu baru saat aku memerlukannya. Aku pohon dari sanubari yang kecil ni agar Kau bantu mempermudahkan pelayaran aku menuju destinasi baru. Insyaallah aku akan sampai ke arah yang dituju.

Pulang atau tidak, bukan aku yang menentukan.
Tapi cukup aku nyatakan, yang aku sayang kamu semua dan kamu akan tetap menjadi sebahagian dari aku.

BIar jauh,
ingatan yang satu tetap pada kamu semua.

Farewell, but rest assured, we will meet again!

gile random

Sunday, February 13, 2011

Huh?
Published with Blogger-droid v1.6.5

s.d.mf

Friday, February 04, 2011

Dengar cerita, dia sudah jatuh cinta.

Shit man,
Aku terlambat.
Published with Blogger-droid v1.6.5