Pages

Yang terfikir semenjak dua menjak ini

Thursday, November 18, 2010

1. Nanowrimo memang jahanam nampaknya. Baru berapa ribu perkataaan je nih, semuanya macam taik. Perlu terima hakikat yang menulis sebagai punca rezeki telah buat aku kontang idea menulis secara riang-ria. Atau mungkin aku memang a useless prick (minus the dick).


2. Abang Marty McFly, setkan jam Delorean tu ke 18 November 2010, pukul 1pm di PJ ye. Mahu minta kamu bawa saya kembali ke 1970an di Abbey Road. Kita peluk seorang-dua Beatle, pastu gerak ah. Balik kang saya belanja Williams. Boleh?


3. Aidiladha kali ni okay gak. Nasi daging, rendang hijau, ketupat palas, daging rebus & air asam... Alhamdulillah tahun ni dapat berkumpul satu family to share a meal. Dah lama tak lepak bersenda gurau sampai tersedak cili macam semalam :)


4. Bola Malaysia lawan China... sedih. Kecewa dan sakit hati. Senang cerita, Ben Williams is a ass-licking, corrupted dickhead.


5. Josiah NG is a performer. In all sense. Wonderful performance during his race in the velodrome, and equally entertaining act during the victory ceremony. Siap melompat tinggi masa stepping up on the dais, disusuli dengan a very enthusiastic Negaraku. I feel so happy for him and Azizul (kesian Azizul, tenggelam walaupun menang Gold). Baguslah, years of training in foreign countries have not chipped Josiah's jatidiri anak Malaysia. More Malaysians should follow his lead. Two thumbs up, bro!


6. Sekarang sedang dalam proses mendesign kad kahwen kawan. Terfikir, kad kawen sendiri nanti ada orang nak tolong designkan tak? Ke sebab aku ni diva songeh sangat so better design sendiri? Hmmm...


7. Masa aku kecik, bila buat mak marah, aku akan duduk dan tulis kad mintak maaf untuk pujuk mak. Aritu aku suggest anak kawan aku buat benda yang sama untuk ambik hati mak dia, tapi dia bagi pandangan "you're such a weirdo" dan terus blah layan Youtube. Oh, dunia memang dah berubah.


8. Shit mang, Michael Bolton can still belt out macam zaman dolu-dolu. Nyanyi live, konsert 2 jam tapi lepak gile. Memang shit mang!





2 comments:

dex said...

uish design kad kawen.. need any extra hand x? let me know

azyze said...

so far semuanya dalam kawalan. aku tengah nak siapkan, show to her and if she agrees baru aku try tanya printer how low can they go on the prices. Since kita tak lalu orang tengah kan, mungkin lebih murah.

kang dah siap aku bagitau ek, kita meet up so tasha boleh usha yang mana satu dia agree on (kalau dia nak la)