Pages

Meme dan memey adalah 2 perkara berbeza

Saturday, September 04, 2010

Argh bosan, mari buat Meme. Lama gila dowh tak buat menatang ni.



Last Road Trip
KL-Redang-KL March 2010 with Tasha, Nurul and Mar. Lebam jadi co-pilot sepanjang perjalanan dari midnight sampai pagi. Jalan pantai timur very the mencabar kejelasan mata. Padan muka, sapa suruh takde lesen.

Last Bad Advice
Most probably the advice about eating properly by an obese cousin. Motif ko lecture aku sedangkan ko sendiri pun hazab?

Last Movie I Saw in a Theater
Rasanya Karate Kid.

Last TV Show Watched
How I met your mother. Barney and Marshall, adorable!

Last TV Show I Enjoyed Watching
House. Can't wait for season 7!

Last Book I Tried to Read
Queen of New Beginnings. Selalunya tak menyempat-nyempat nak baca semua buku, tapi sepanjang sakit ni satu pun payah nak habis. Apasal ah?

Last Thing I Left Home Without
My office tag, about a month and a half ago. Since then I pretty much have everything with me.

Last Take Out Meal
Minggu lepas rasanya.

Last Celebration
Buka puasa dengan Vouchers aritu meriah gila tahap celebration dah :)

Last Item Loaned Out and Haven’ t Gotten Back
My green Vertikal backpack. Mungkin minggu depan kot.

Last New Words Added to Vocabulary
menyempat-nyempat, into phone's vocabulary.

Last New Word of a Foreign Language Learned
piaf, meaning sparrow in French

Last T- Shirt Acquired
the grey tee with retro lights design


Last Package Received
Last week, a parcel of stuff I purchased online. My stuff lite2 la tapi the caftan yang beli untuk mak memang meletop!

Last Web Site Visited
Facebook

Last Injury
Operation buang cyst aritu kira injury tak?

Last Run In with the Law
Never uols. I lah wanita bepekerti mula idaman mak mertua sedunia tau! hik hik

Last Place I’d Want to Live
Jamban awam di funfair sekitar tahun 80an. Sila bayangkan.

Last Physical Fight
10 tahun lepas kot.

Last Magazine Read
In trend.

Last Thing I Broke
My own heart huhu

Last Thing I Fixed
My toothbrush holder

Last Thing That Made Me Laugh
Chit chat dengan mak pagi tadi.

Last Thing That Made Me Go Huh ?
Bila ada orang cakap "Cemana ko buat Memey kat blog?" pastu bila kita dah explain sebutan dia rhymes with dream, dia argue "Eh, m-e-m-e cemana pulak sebut dia 'mim'? Salah tu..."

Last Thought
Plan rambut esok dan rasanya nak belikan sofa baru untuk mak, tapi mampukah? *pitam*

Published with Blogger-droid v1.5.3.1

2 comments:

youramirah said...

salam azyze,
baru lepas operate buang cyst? aiyak..sakit x? saya pon ada cyst@both ovaries tp takut gile nk buang okeh! lucky u buang b4 marriage sbb cam saya doc kata xleh pregnant selagi xbuang cyst..hoho..

dr aritu saya dok baca update awak sakit mcm derita je..huhu ngeri!!

btw, take care ya~

& selamat hari raya!

azyze said...

hi youramirah,
ak'ah, cyst tu atas bladder ngan ovary kanan. sebesar kepala budak kata diorang, tapi saya tingtong lagi masa diorang tunjuk benda tu so tak jelas sgt.

sy discover benda tu scr x sengaja, and since it was so big, doctor decided untuk operate immediately. masa tu ada office event so saya tangguhkan, 5 days after diagnosis baru operate. tapi sibuk kerja so mmg x sempat nak fikir etc. awak msti lg ngeri sbb dah lama tau and nak kena fikir lagi.

Pegi la operate buang... chances of it being cancerous ada, operate mmg la hazab tapi lebih baik hazab sekejap dari hazab berpanjangan. good luck ok!