Pages

time to reflect, babe

Monday, May 31, 2010

Maaf,
saya semakin senyap di sini.

Banyak cerita yang bermain di kepala.
Banyak agenda yang masih perlu diusaha.
Banyak benda yang masih tak tercerna.

Nantilah, bila dah lapang, saya kembali menulis panjang di sini.


Semenjak-dua menjak ni semua orang banyak mendung kan? Kerja makin sesak, anak-anak makin 'bijak', sakit hati tengok tarik-balik subsidi minyak, macam-macam lah. Bukan kamu sorang saja yang rasa macam ni, kita semua sama-sama makin bingit, makin melekit.


So, I'd like to share tune that's been on loop on my ipod sejak semenjak-dua menjak ni. Lagu ni antara lagu pick me up saya yang banyak bantu buka semangat saya pagi-pagi untuk terus cari rezeki.

I keep telling myself that benda-benda yang datang bukan 'malang' tapi 'dugaan', beb.
When the going gets tough, kita cuma perlu muhasabah dan ingat benda-benda best yang tuhan dah kurniakan kita sebelum ini. DIA sayang kita beb, tapi sekali-sekala dia kena bagi reminder supaya kita tak joli harta dunia dan lupa nak berterima kasih pada Dia.

Insyaallah, people.

Ciao.





No comments: