Pages

Sing it back atau Cinta Kosmik?

Wednesday, February 24, 2010

Tengah sedap-sedap dengar radio semalam, saya hampir-hampir tersedak bila lagu Kosmik Cinta berkumandang. Pertama kali mendengar lagu tersebut, dan tak sampai satu minit saya dah mula terfikir "WTH apasal bunyi sebji gile macam lagu Sing It Back by Moloko?!"

Terkejut berubah menjadi kecewa bila saya dapat tahu Kosmik Cinta itu lagu Fabulous Cats. Sebab ini bukan kali pertama lagu Fabulous Cats bunyi sama macam lagu orang. I wrote about it here.

Kalau jadi sekali, mungkin boleh kata kebetulan, tapi kalau pisang dah berbuah dua kali..... sendiri mau hengat lah. Bila hal-hal sebegini orang soalkan, takut jatuh kredibiliti kang. Lagipun, Malaysia ni bukannya terdiri dari adik-adik bergenre New Boyz, akak-akak peminat lagu jerit dan abang-abang rock kapak semata. We're not all Top 40 people okeh.

Walau bagaimanapun, tahniah untuk MediaHustler atas klip video yang mantap. Yang ini pun nampak inspirasinya dari MV siapa, tapi kualitinya antara yang terbaik di tanahair. Then again, kebanyakan karya Media HUstler memang best pun :)


Tengoklah sendiri untuk membanding-banding bunyi :)





2 comments:

Malecontent said...

Wateva.

Wangi is hot.

azyze said...

as expected from you.
but yeah, whateva.

:)