Pages

Edisi Kenangan Silam #10

Friday, October 16, 2009

Lokasi : Sekitar KL
Tarikh : Sekitar 2006, waktu senja


Saya: Dude, aku rasa kita patut buat kumpulan lawak la. 

Dia: Yeah, totally. We could make it a duo act. Belum ada lagi duo act yang cool macam kita kat Malaysia ni. 

Saya: Pastu lawak kita tak boleh vulgar sangat, so we take the classic route la. Macam Dean Martin ngan Jerry Lewis. You'll be the suave Martin, aku bleh jadi the nerdy bengong Lewis.

Dia: Yeah. Or you we could do it weirdo-freako style macam Mighty Boosh. Tapi kau kena jadi Noel Fielding la, aku tak cukup mental macam tu. 

Saya: Gila best. 

(Seorang kawan datang duduk tepi longkang sebelah kami.)


Saya: Em, kalau kitorang buat kumpulan lawak, agak-agak ko laku tak?

Em: Kumpulan lawak? Macam Keenan & Kel tu?



Pfft. Nickelodeon sungguh kau Em. 

4 comments:

ouT oF My MinD said...

jerry lewis sahaja yg ku kenal...aku adalah generasi jude appatow.

azyze gomez said...

ahahahah.
jude's team sungguh menyerikan hati sebab semuanya normal, everyday guy yang geeky/chubby / underdog tapi sungguh kelakar.

and you know i have a soft spot for nerdy wierdos kan.

but i'm almost sure aku ngan kawan aku tu takde bakat sejengkal pun mcm tu eheheh.

mizzyN said...

haha aku team inteam.

roxychick said...

macam sepah ke weyh?? hahahahaa