Pages

Yang tak mungkin aku tanya pada kamu

Monday, August 03, 2009

Aku belum tentu lagi boleh menjadi sesorang yang hebat, tapi aku tak mahu putus harapan. 

Aku lihat sekeliling, benda yang aku sudah capai, benda yang aku belum capai, benda yang aku cuma boleh mimpikan, benda milik orang yang membentuk litar ideal hidup aku dan aku rasakan seperti

semuanya tidak bermakna apa-apa.

Tentunya ada makna pada aku, maksud aku, ia tiada makna pada sesiapa lain kecuali aku. 
What matters to me matters not to anybody. 
Who gives a fuk tentang suka-tak suka aku?

Seperti, 
the fact that I think serif fonts are sexy.

That I prefer ice lollies to ice cream.

That I feel a kinship with anybody that I caught smiling to themselves.

That melancholy is to me a whole spectrum of hope, desires and possibilities.

That loving and hating myself at the same time keeps me alive. 

That I'm a shiny-happy-people person that is also pointlessly nostalgic, and a cynic to boot. 


Siapa gives a fuk, bukan? 
Realiti bukan seperti yang kita lihat di kaca tv mahupun yang kita dengar dalam lagu-lagu berpuitis, atau dari lukisan indah jutaan artisan. Dunia ini kejam, busuk, hina tohmah, dan lebih gelap dari apa yang termungkin kita bayangkan. 

Akhir hayat nanti, siapa peduli di mana kamu?
Di akhirat kamu akan diadili berdasarkan perilaku kamu, tidaktanduk kamu, dosa pahala kamu. Kamu, kamu, kamu, kamu, kamu. Ia tertulis dalam semua kitab, buku falsafah dan mana-mana buku kendiri yang wujud. 


Bottom line, 
Every man for himself. 
Every woman for herself. 
 


Tapi aku mahu give a fuk tentang kamu. 
Aku mahu kamu tahu aku mahu mencuba memahami kamu, kerana biarpun tak siapa mengenali siapa aku sebenarnya, sekurang-kurangnya kamu kenali aku sebagai seseorang yang pernah bermakna buat kamu, walau seketika. 


Jadi, mahu berkopi dengan aku?

20 comments:

Cik Puan Muda Stress said...

mahu.

the coffee i mean. its been ages babe. wasnt it last puasa? takkan nak tunggu bukak puasa balik kot?

eh but i think your layout is much 'cleaner'. maybe because its 2 columns instead of 3 like mine. tu pun nasib baik aku tak gila kuasa nak pakai yang 4 column. lagi pening weyh.

mizzyN said...

kenapa buk tensi-tensi gini?

azyze gomez said...

cik pms:
ye, cleaner. adik aku kata hodoh gile. aku kata cakap la betul2, it's not that bad, right?
dia balas "er.. bunyi cengkerik...."
(maksudnya ko bayangkan bunyi cengkerik a.k.a nan hado)

On the kopi, insyaalah soon. Once Unee's wedding selesai, aku pun dah takde bende cram sangat.

Mizzy:
hidup perlu tensi kalau tak aku jadik pemalas gaban hehehe

Cik Puan Muda Stress said...

wah unee kawin bila?

haram nak menjemput aku kan? kejik !

Cik Puan Muda Stress said...
This comment has been removed by the author.
azyze gomez said...

cik uns wedding seated lah yang, half dewan dah mak bapak dia ngan mak bapak hadzwan punya VIPs. kitorang ni pun pi single2 sajor uols. takpe, yew doakan dari kejauhan je lah ek hehehe

tapi wedding ko aku nak crash, boleh?
hik hik hik

yayaheska said...

Tapi aku mahu give a fuk tentang kamu.

Aku mahu kamu tahu aku mahu mencuba memahami kamu, kerana biarpun tak siapa mengenali siapa aku sebenarnya, sekurang-kurangnya kamu kenali aku sebagai seseorang yang pernah bermakna buat kamu, walau seketika.

p/s: perlu ke buat aku sayu di kala hari mendung ni ely oiii.. beautiful tau!

azyze gomez said...

:)

ouT oF My MinD said...

jom saling tukaq buku....mau kawan dgn aku????

school of thoughts said...

you know the answer. always open babe. always... and by the way, you know how much time we have spent together? so you know la what you mean to me: the world of laughters!! Thanks Elle.

azyze gomez said...

ida:
mau mau! aku pun dah run out of romance novels nak baca hehehe

Aida:
sebab itu ke aku kena jadik pengerusi majlis bila kita pi minum2? hehehe :P

mizzyN said...

patut la dia tak jemput aku skali. nama takde dalam list pun.

azyze gomez said...

patutlah sape, jemput ke ape, dalam list ape?

konpius...

school of thoughts said...

aku pun compius...

mizzyN said...

unee's wedding le

azyze gomez said...

Bak kata unee bila buat senarai orang nak jemput:
1. saringan pertama, check friends list dan eliminate those yang dah tak contact for 5 years.
2. eliminate those yang dah 3 tahun tak contact.
3. kalau masih berlebihan, eliminate yang dah 2 tahun tak contact.


aku rasa kalau aku buat seated wedding, aku pun nak kena guna this kind of approach gak hehe.lainlah wedding versi khemah depan umah, boleh blasah je sesape pun heheh :)

mizzyN said...

kalau ko buat seated wedding huhu kalau tak nak jemput aku, at least buat la small scale makan2 time raya ke. nak gak jumpa hubby ko nanti.

huhuhuhu :P hehhehe

azyze gomez said...

aku pasti akan jemput ko!

ko adalah buddy2 chummy2 aku masa zaman uitm, mana boleh lupa beb... kecuali kalau kau yang lari pastu tukar nombor phone pastu pura2 tak kenal aku sebab aku ajak ko makan gerai tapi pyan dah dapat title datuk so ko rasa tak kelaslah datin nak makan kat gerai dengan aku.

sekian. :)

mizzyN said...

otak kaler pink kalau dicucuk tak sakit pun sebab ia takde deria rasa. patutla kalau orang brain cancer kena buang bahagian cancer tak merana sakit. hahhaha (saje mengarut)

aku memang ada rasa nak tukar no ni. badrul zaman ni still guna nombor aku sebagai no dia. nak cari nombor hebat sikit.

kalau pyan jadi datuk aku jadi nenek dah. aku nak jadi datuk meself. ko? tan seri azyze rambut curly

mizzyN said...
This comment has been removed by the author.