Pages

Melepaskan sesuatu yang hampir digapai

Monday, May 25, 2009

Shish, what a way to start my birthday. 
Mula-mula menggelabah sebab dua tujuh sudah tiba, kemudian sakit hati membuahkan posting emo yang memang sedikit pun tidak mencuit malu si pemplagiat, 

dan dikunjugi tiga sekawan lama yang tiba-tiba mahu buat show besar dengan saya - batuk, kahak dan selesema. Mujur demam tak buat comeback, kalau tak mau saya kena kuarantin khuatir-khuatir membawa selesema babi. 


Okay, okay. Saya tahu saya perlu menulis sesuatu berkenaan retrospektif perjalanan hidup sepanjang dua enam, tapi buat masa sekarang saya ada 6 press releases (siaran akhbar ya), 2 risalah, 3 buku kempen dan satu tugas menterjemah yang bakal buat lebih ting tong dari biasa.

Kamu semua nanti-natikan aja lah ya.



Tepi jalan, (By the way, boleh?) 

Remember Gelimat? Here's another weirdly intoxicating video by him. Untuk anda yang memang ingat Gelimat tu hasil saje-saje takde kerja, ni ha nak bagitau sikit. 

Gelimat is actually Golimar okeh. Diambil dari satu scene filem thriller tamil berjudul Donga (tidak harus disalahertikan dengan Dongga, slanga utara untuk jendul).  

Lelaki berbaju merah ala MJ itu namanya Chiru (ni nama manja dia lah, nama betul belum tentu pun kamu boleh hafal). Dia superstar BESAR di dunia perfileman Tamil sekitar tahun 70-80an. Kira macam Shah Rukh Khan zaman 90an lah. 

Yang menariknya, Chiru ni sentiasa berlakon dalam adegan-adegan yang memang... ajaib lah. Lagi gila, lagi high, lagi merepek, lagilah dia buat. Apatah lagi dengan keterbatasan teknologi dan kepoyoan dunia perfileman India pada masa tu, idea-idea gila si Chiru ni menjadi pameran seni yang oh sungguh tacky.

Tapi percayalah cakap saya, ini tacky tahap maut sehingga jadi best pula. 
Tak percaya, tengok video di bawah ini. 

Brrrrr..... mujur saya tak pernah tonton video ini semasa kecil.
Sungguh Sesame Street gone wrong. Serammm

i was like, wtf did Chiru got up close and personal with LSD or what?

Bizarre, bizarre, it's like the Asian version of Lucy In The Sky With Diamonds, only much more in-your-face kinda trippin' (in which LSDheads would give their thumbs up, for sure)

Oh Chiru, Lennon would be proud!


Selamat menonton!



  

9 comments:

Cik Puan Muda Stress said...

kau kena plagiat babe?

wahhhh celebrity sangat hokey !!

ps: aku tak tengok lagi video tu, lepas ni sambung.

Cik Puan Muda Stress said...
This comment has been removed by the author.
azyze gomez said...

CikPMS:
selebriti aku tak pasti, tapi sakit hati memang betul.

4u2wonder said...

uuwwa uvoova uuwwa uvoova!!! lallala

susah ok nak nari menyangkung lyk dat... gve em few crdts la...

uuwwa uvoova uwwa uvoova ...( effct fading)

azyze gomez said...

bongok ko eze!
fina mesti frust sebab dia tak tengok video ni lagi, kan?
btw, amacam protege ko? dah ready? hehehe

mizzyN said...

oi, kelakar dan kretep ini video. tak tipikal video.

4u2wonder said...

i cant believe i watched it again... damn u, k.yana!!! ( stail grinch)

azyze gomez said...

mizzy:
aku rasa kalau kita ada bajet time belajar dulu mesti kita pun dah merepek kerepek camni ahahahaha

if only we had youtube like, 7 years ago kan hahah


eze:
dah la.... kang aku convert jadik video masuk dlm phone kang...

Anonymous said...

[url=http://community.bsu.edu/members/buy+online+Viagra.aspx]purchase discount Viagra no rx[/url]

[url=http://ceklansi.ru/frazy-dlya-znakomstva-v-internete.php]фразы для знакомства в интернете[/url]
[url=http://ceklansi.ru/luchshiy-sayt-znakomstv-kazahstan.php]лучший сайт знакомств казахстан[/url]
[url=http://ceklansi.ru/shluhi-bishkek.php]шлюхи бишкек[/url]
[url=http://ceklansi.ru/intim-vakansii.php]интим вакансии[/url]
[url=http://ceklansi.ru/shluhi-vzroslye.php]шлюхи взрослые[/url][url=http://celuyou.ru/index.php]высокие проститутки[/url]
[url=http://celuyou.ru/seks-chat-n-novgoroda.php]секс чат н новгорода[/url]
[url=http://celuyou.ru/prostitutki-almaty-sayt.php]проститутки алматы сайт[/url]
[url=http://celuyou.ru/prostitutki-babushkinskaya.php]проститутки бабушкинская[/url]
[url=http://celuyou.ru/seks-v-gorode-omske.php]секс в городе омске[/url]
[url=http://deperovero.ru/znakomstva-dlya-braka.php]знакомства для брака[/url]
[url=http://deperovero.ru/prostitutki-chernigov.php]проститутки чернигов[/url]
[url=http://mx.deperovero.ru/blyadi-v-kino.php]бляди в кино[/url]
[url=http://mx.deperovero.ru/prostitutki-kutuzovskiy.php]проститутки кутузовский[/url]
[url=http://rp.deperovero.ru/deshevye-shluhi-moskvy-vyezd.php]дешевые шлюхи москвы выезд[/url]
[url=http://rp.deperovero.ru/intim-internet-znakomstva.php]интим интернет знакомства[/url]
[url=http://ss.deperovero.ru/prostitutki-zhenschiny-moskvy.php]проститутки женщины москвы[/url]
[url=http://ss.deperovero.ru/dating-ru-moskva-znakomstva.php]dating ru москва знакомства[/url]
[url=http://tt.deperovero.ru/seks-izmena-blog.php]секс измена blog[/url]
[url=http://tt.deperovero.ru/znakomstva-monamur.php]знакомства монамур[/url]