Pages

Yang di minda

Tuesday, April 28, 2009

Rasa macam bila duit dah tak ada 
dan yang tinggal cuma kicap sahaja. 


Adoi.

Sudah satu hari penuh, tapi kerja takat 20% sahaja berjalan. Otak macam tersekat lah. Bosan, bodoh, semua cukup. 

Cuba-cuba pasang lagu-lagu pembangkit semangat, mungkin boleh tolong lapangkan fikiran tapi makin tersumbat ada lah.

Mungkin saya patut address (or setidaknya mengakui) the issue that has been playing in my mind these past few days

Saya rasa saya sudah tangkap hati lah dengan seseorang. Aduh, bunyinya jiwang poyo sangat, tapi, well, benar, rasanya ini betul-betul kejadian ni. 

Dulu sekadar suka gitu-gitu sahaja. Saya tidak pernah serius pun memikirkan tentang dia. Kami pun bukannya kawan, nak kata kenalan pun belum tentu boleh. Dulu sekadar tengok dan jenguk gitu-gitu sahaja. Tapi entah kenapa, dua minggu lepas saya termimpikan dia. Bangkit dari mimpi saya tertanya pada diri sendiri kenapaaaaalah saya boleh termimpikan dia sedangkan langsung tak terfikir pasal dia. Whateverlah, I just smiled, shrugged it off and went on with life (or whatever small bits you can call 'life' lah). 

Malam itu saya termimpikan dia lagi. 
Dan malam seterusnya.

Tiga malam berturut-turut. 
Mimpi yang berbeza, tapi prominen beliau sama sahaja. 

Di ketiga-tiga mimpi kami berkawan, berbual, gelak ketawa sama-sama. Senang sekali dengan dia. Of course ada kawan-kawan lain yang bikin cameo, tapi the fact that dia muncul berturut-turut membuat saya tertanya --- is this some kind of sign? Could fate be signalling something? Is this the queue for me to take some kind of action?

Hayo, kamu tahu, saya jadi bengong sekejap. Kadang-kadang saya rasa macam itu cuma mimpi dan kebetulan. Tapi lepas itu saya fikir dan fikir dan tiba-tiba terasa macam eh, ya saya memang suka kat dia lah. Tapi lepas itu saya rasa hopeless sebab tak mungkin kami akan cross paths dalam masa terdekat ini dan dunia saya jauhhhh berbeza dari dunia dia. Selepas itu rasa seperti saya patut ambil langkah pertama dan berusaha mengenali dia, mungkin itu sebab saya diberi mimpi bertubi. Tapi kemudian saya mula melihat segala kekurangan diri yang menyebabkan keyakinan diri mengecut sepantas botol spritzer yang diisi air panas. 

Pfffftttt.....

Tahun bila agaknya aku nak berjaya ubah semua kekurangan diri sebelum aku berani menyua muka bertemu dia?


Dan adakah ini jatuh hati betul atau sekadar jiwa kacau sahaja?
Kalau ini jiwa kacau, cepat-cepatlah pergi supaya saya boleh berfungsi semula. 
Kalau ini jatuh hati, 


god help me. 

7 comments:

ouT oF My MinD said...

wah....dah pandai jatuh hati ye.
apa salahnye...memang dah layak pun...;p

roxychick said...

hi, this is god.
i've sent an sms to your brain, so that you'll think of him every seconds..

if it is to be
it is up to me

bugger la you mr raj!

muahahahaa..

azyze gomez said...

out of my mind:
'memang dah layak pun'

aku tatau nak gelak ke nak nangis tengok statement ni.

eh, ngko dah balik fr Indo ke?


Roxy:
Kalo gua pikir dia setiap saat maka I akan menjadi orang angau paling ting tong lah beb. Kalau angau versi lupa makan I suka lah, tapi cheh nan hado.

anne aaron said...

Wah.....kak anne bangga adik dah bertemu pengganti jejaka monorel itu.Baguslah yea...manusia diciptakan berpasangan,kalau adik luhur ke arah itu pasti dibukakan jalan oleh NYA.Jangan lupa update episode seterusnya.Kakak bangga ye...

My name starts with M said...

kalau jodoh tidak ke mana....
:D

yaya said...

auwww.. sumones smitten already i see.. :p maybe mainan tidor, maybe a sign.. who noes.. jusr remember to take care of ur heart before his ya? :)

azyze gomez said...

akak anne:
adk elle terasa sunggoh confuse di atas apa yang telah berlaku,jadi adik elle akan sekadar menganggapnya sebagai temporary infactuation sajor. jangan buat gosip liar okeh :p

M:
I think maybe not lah.He's the last person anybody would say "he's for you, ely."


yaya:
thanks for the reminder. akan ku letakkan seabgai motto :P