Pages

Anger be good please

Wednesday, March 04, 2009

(This post was blogged through Azyze's mobile phone @ 7.50am, Mar04, 2009)



Tahu kenapa muka dia kering? 
Pasal I think he's as pissed as I was!


Sila beratur, bukan sila potong queue, bodoh!


You know all these people, well, they look like they're queuing, 
tapi bila train sampai, seko-seko macam haram jadah
 terus keluar queue dan bersesak ke pintu lrt 
dan tolak orang yang sedia dalam barisan!


Akhirnya jadi macam ni la, extra barisan2 yang
 bakal menyempit tolak orang pasal nak masuk dalam train. 
Macam ****!


I'm almost up to the  point of shouting to these selfish idiots who cut queues and hustles their way onto the train without care. Uncivilized hooligans, they must've failed civic skolah rendah! 

The pictures you see above were taken almost 4 months ago of people cutting queues @ lrt wangsa maju. Nothing's improved, if anything, it's worse. Bila Malaysians nak beretika ni?!

I am so going to write a full post on this ongoing idiocy. Tunggu la, aku ambik gambar betul2. Mampus korang, aku hantar kat paper.

8 comments:

mizzy N said...

memang tak geti nak beraturla. silap haribulan tak dapat kita nak turun kat stesen destinasi sebab orang tolak kita ke dalam.

azyze gomez said...

memang!
aku pernah terlepas station pasal orang ramai yang nak keluar dah terweave dengan orang naik yang tak sabar2. macam cilanat sangat.

Sorry la, bahasa aku memang tak boleh nak bendung ni, aku sakit hati. Serius aku terpaksa count to 10 tadi.

My name starts with M said...

sila hantar kat paper! aku sokong!!!!!!

azyze gomez said...

ma,
aku kalau bab2 emosi ni susah la aku nak construct words... apatah lagi bila kau tau bukan semua orang paham persaan commuters amcam aku.

tapi itulah, akalu aku berjaya dapat gambar yang elok, sah-sah aku postkan dan hantar link ke suratkhabar.

Cik Puan Muda Stress said...

aku imagine telinga kau keluar asap sambil mendengus2 sampai pink pipi gebu kau.

*waiit, nampak kah kaler PINK ittew ???








lariiiiiiiikkkk

azyze gomez said...

sib baik mak rasa kulit gelap ittew menawan tau!

school of thoughts said...

elles. jangan gundah. diorg ni sume stok: "hey, bos aku marahla dtg lambat. tapi pagi tadi aku bgn lambat sbb malam tadi aku gi kuar late nite supper. jadi aku nak jugak masuk dulu dari korang."
well. i've been there. i've done that. YANG LEBIH HORRIFIED ialah bila ko naik KOMUTER.

azyze gomez said...

bwtul!
apatah lagi bila dengan sesak2 tu, bleh pulak komuter tu berhenti tengah2 trek lama2. used to do that masa balik cuti semester kat Uitm, kan :)

sib baik ko kahwin ngan orang satu opis, most of the time ko bleh gi kerja naik kete sama2. tahniah!

aku akan tetap berLRT sebab weh, I've been doing this since forever maka takkan pasal commuters bedebah ni aku nak kena berhenti kan??