Pages

Posting emo yang mungkin akan dipadam selepas ini

Tuesday, December 02, 2008




Aku stress.

Sepatutnya aku sudah berambus dari pejabat selewatnya pukul 4 tadi sebab aku nak kena cari beg pakaian atau back pack yang murah tapi sesuai untuk bawak pegi trip esok namun malangnya aku tak sempat nak siapkan manuskrip kempen dalam masa yang aku target tu jadi akhirnya melewah ke pukul 4.20 petang. Kawan aku plak dah janji nak ajak aku pergi Mid Valley untuk tukar duit masa waktu makan tengahari tadi tapi sebab dia pun banyak kerja maka dia pun tak jadi nak pergi waktu tengahari dan perjanjian bisu anatara kita ialah kami akan keluar opis sebaik kerja selesai yang pada masa tersebut dianggarkan boleh blah selewat-lewatnya pukul 5. Masalahnya pukul lima dia melewah ke dalam pukul lima suku dan lima suku menjadi lima setengah dan lima setengah menjadi lima empat puluh lima dan bila saja dia selesai buat kerja utama dan suruh aku bersedia (ready getset go katanya) dan aku pun mula tutup semua perisian komputer aku dan aku pun dah kemas barang sambil fikirkan jalan paling efisyen dan jimat masa untuk pergi tukar duit kemudian cari beg di MidValley kemudian beratur naik teksi ke KL Sentral dan kemudian naik LRT dari KL Sentral ke Wangsa Maju dan jika tak jumpa beg yang sesuai maka aku akan naik teksi pergi Jusco atau Carrefour untuk cari dan beli dan kemudian perlu naik teksi balik ke rumah dan kemudian re-pack beg aku sebelum tidur dan bangun pada jam 5 esok pagi - 




tiba-tiba bos panggil kawan aku masuk mesyuarat. 






Sekarang dah pukul nam setengah dan kawan aku masih lagi dalam mesyuarat yang lembab dan belum tentu habis sebelum pukul tujuh dan aku dapat rasakan yang kami akan ke MidValley sia-sia sebab penukar wang dah tutup dan kat MidValley tak ada kedai yang mahu jual kat aku beg galas versi besar pada harga bawah RM100 (sebab itu saja bajet aku paling kaw) dan aku akhirnya akan lebih sakit hati dan rasa seperti nak korek biji mata sendiri dan mula menyesal kenapa tak keluar sahaja awal-awal tadi tapi lepas tu rasa macam tak lojik nak mempersoalkan hal tu pasal aku memang dah nak tunggu kawan aku kan jadi aku akan bertambah stress. 

Memang nyata stress aku lebih bertambah bila aku tengok Federal Highway bergerak macam semut langgar tiang dan teringat yang aku aku kena cari (selongkar) beberapa t-shirt yang terpaksa dibawa ke P'pines sebab wujudnya aktiviti-aktiviti yang nampaknya akan lebih cenderung kepada sesi peluh berganda dan penjahanaman baju sekaligus memerlukan aku tukar lima nam pasang sehari (mungkin aku over cerita, tapi mampuslah) dan aku masih atk boleh nak buat keputusan untuk pakai sahaja top ungu aku untuk malam dinner sekaligus langsung tak represent tema "Hollywood Stars Semi Casual" tu ataupun cari (selongkar) seluar baggy jeans aku yang dah berkurun tak bersentuh dan cari jaket serta topi dan jadi rapper ala Missy Elliot sebab aku rasa aku boleh pull off the look cuma aku tak ada bling2 yang sesuai untuk represent 'the hood' dan aku tak nak lah dikatakan terlalu poyo plak, plus that jeans will add about another 3 kilos dalam beg nanti dan hazablah aku nak bawak. 


Aku rasa bisa-bisa migraine dah mula muncul kat biji mata aku dan aku macam nak kena cari jalan untuk lepaskan stim yang dah mula keluar sikit-sikit kot lubang telinga aku ni tapi takkan la aku nak jerit, paling paling aku boleh buat adalah tulis benda ni yang hanya membakar lagi sakit hati aku yang mungkin tak bertempat ni. Bodoh lah. Aku harap semuanya jadi lancar dan bila aku balik dari P'pines nanti, aku boleh baca post ni balik, gelak macam nak mampus dan akhirnya tekan delete dengan hati lapang.


But I'm not convinced.






 

9 comments:

roxychick said...

alahai.. dah dorang ingat korang tu obot.. nak buek camno?

My name starts with M said...

semoga semuanya telah berjalan lancar by this time amin

azyze gomez said...

alhamdulillah semuanya okay guys :)

but i'm not deleting this post, biar jadi peringatan yang hidup itu bukan selalu bed of roses and agar orang tahu aku buaknnya gembira 24jam tanpa henti hehe :)

Cik Puan Muda Stress said...

eh ko tadak ek?

ko gi holiday lagi ke nyah?

Anonymous said...

Hello
buy lexapro online
You can buy it if anxiety or depression is your problem too.
[url=http://www.vidad2.com/]lexapro pharmacy[/url]
Take a note that you should not buy this drug from any of the vendors outside of the United States.
http://www.vidad2.com/ - order lexapro
Most significantly, you should conduct a regular checkup if you’re into Lexapro medication because since it’s an antidepressant you’re likely to develop suicidal thoughts, especially if you had not yet crossed 23.

Anonymous said...

hi
http://www.samsungpages.com/ - buy zolpidem
Ambien can also be considered as a trade name of Zolpidem.
[url=http://www.samsungpages.com/]ambien 10 mg[/url]

It is highly recommended that Ambien drug should only be used by adults.
buy cheap ambien
All the types of insomnia which includes: acute insomnia, transient insomnia and chronic insomnia can be very efficiently treated by Ambien drug.

Anonymous said...

Hi
zithromax online
In fact, you might develop several withdrawal symptoms if you choose to do so.
[url=http://www.edrainternational.com/]zithromax pills[/url]

The storage of Zithromax should be done properly.
http://www.edrainternational.com/ - zithromax online

The storage of Zithromax should be done properly.

Anonymous said...

Hello
http://dragonreborn.net/ - ambien zolpidem
Long term treatment of doses 10mg for 28 to 35 nights causes commonly observed adverse reactions as dizziness and drugged feelings.
[url=http://dragonreborn.net/]cheap ambien[/url]

Ambien should be taken exactly as prescribed and right before going to bed.
ambien without prescription

Ambien should be taken exactly as prescribed and right before going to bed.

Anonymous said...

Hello all
http://www.katrinaimages.org/ - diazepam online
Diazepam is the origin of valium; in fact valium is one of the trade names of diazepam.
[url=http://www.katrinaimages.org/]diazepam 5mg[/url]

Dr.
diazepam drug
Now you might be amazed to know that Valium is the essential medicine in world Health organization ?Essential drug?s lists?.