Pages

15 weird things, habits and little known facts about myself.

Monday, December 01, 2008

Adui... susah betul lah jadi diva ni..
adeeeeee je orang nak suruh balas emel lah, hantar surat lah, buat tag lah...
okaylah, I buat lah...


(matilah kena keji ngan readers)


Law & Order
1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
3) Post that picture with NO editing.
4) Post these instruction with your picture.
5) Tag 7 people to do this


Here are the rules:
Link to your tagger and list these rules on your blog.
Share seven facts about yourself on your blog – some random, some weird.
Tag seven people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
Let them know they have been tagged by leaving a comment on their blogs.

Okeh, here goes...


Saya pun bukak Photobooth dan snap gambar beberapa saat lepas...

Allah, tergerak ke tepi la korang... tu,nampak rambut saya in motion tu? Kat sudut kiri tu...

Orang yang telah mengetag saya adalah perempuan PR beranak satu bersuami satu, Puan Aida Nurni.


7 fakta tu..
  1. Saya tidak berapa gemar makan roti, roti canai, capati, kek dan segala benda yang diperbuat dari tepung. 
  2. Saya juga tidak makan karamel (yang buat dari telur tu) serta sebarang cheesecake.
  3. Saya suka banyak artis dari tahun 50an, 60an dan 70an, tapi majoritinya saya discover sendiri, bukan disebabkan oleh mak dan bapak saya.
  4. Hidup ini paling selesa bila saya :berkasut sneakers. Saya rasa gumbira, jalan riang ria, macam dunia ni menanti kehadiran saya!
  5. Bilik saya macam kubang kerbau, tapi meja di pejabat lebih tersusun. Setiap kali sebelum pulang saya akan kemaskan apa yang patut, dan saya akan perasan jika ada benda yang terusik keesokan paginya. Walaupun tak sekemas mana, saya bangga berjaya menjadikannya an organized mess dari mess semata-mata. 
  6. Saya suka beli buku nota dan organizer tapi berlambak yang tak digunakan. 
  7. Saya tahu saya ada creative streak, tapi kenapa ia seolah separuh jalan sahaja? Rasa macam tak akan jadi seseorang yang excellent, selalu tempat kedua. Orang putih kata, Jack of all trades but master of none. Sedih, kan?

4. Sekarang saya mengetag:
-Cik berambut lucu
- Encik sudah berkapel 6 kali
- Puan anak mami tapi la ni duduk KL
- Cik wartawan yang suka tukar-tukar alamat blog
- Cik minat jenama adik Quicksilver
- Cik yang singgah baca blog saya dari Klubbkidd
- Cik sesapa sahaja yang rasa macam nak buat.

4 comments:

roxychick said...

asal jgn kena keji dgn cik piah udahlaa....
(ampunkan kami penunggu gua cik piah...)

azyze gomez said...

takut uols takuttttt!!!!

My name starts with M said...

ko tak makan cheesecake???????? seriously???

important fact ni seh.. kalo cam org nak celebrate bday ko derang beli cheesecake nnt ko tak makan potong je.. sgt tak bes...

azyze gomez said...

mas,
ye aku tak makan cheesecake dan lain lain kek.
aku rasa cake yang aku boleh enjoy pun, chocolate banana secret recipe black forest yang jitu.

dulu kan, bila aku cakap aku kureng bab2 kek ni, kengkawan aku terus decide to not have a cake bila berbesdey ngan aku. tapi memang kurang meriah lah besdey bila tadek kek. I think cakes are a great b'day wajib... aku tak makan tapi orang lain can enjoy it, kan?

tapi kalau darurat aku makan jugak lah kek or cheesecake (walaupun dengan tersiksa).

Tapi karamel harap maaf, dah cuba a few times tapi aku tetap rasa cam nak blueekkkk.