Pages

Tag gila kau!

Wednesday, October 29, 2008

Dia ini mendera saya melakukannya...
 macam guru besar from your nightmarelah gambar ini, gambar kau sungguh tak sesuai! Hehe!


Dunia tag ni macam karma versi terlebih steroid. Sekali saya tag orang, sepuluh orang tag saya!

Tag kali ini akan dijawab dalam bahasa Melayu kerana hari ini merupakan Hari Berbahasa Tempatan Sedunia  :)

1. The person who tagged you ?
Mizzy N a.k.a perempuan pernah separuh buta tapi buat donno je. 

2. Your relationship with her is?
Kawan sekelas semasa Diploma, kawan baik ngam ho semasa semester 4, 5 & 6 diploma, kawan sekali sekala lepak zaman degree dan kawan dari kejauhan di zaman sekarang. 

3. Your 5 impressions of him/her?
1. berdikari (independent sungguh)
2. berperikemanusiaan
3. kelakar dalam nada yang agak rendah
4. kreatif
5. jujur

4. The most memorable thing she had done for you?
Menjadi kawan saya walaupun saya berupa Shrek dan malas teman dia ke kedai.

5. The most memorable thing she had said to you?
Segalanya yang dia katakan kepada saya dalam sebuah surat perpisahan berwarna kuning, sejurus selepas kejadian 9/11 berlaku. 

6. If she become your lover you will?
mencuba sedaya upaya untuk bangun dari mimpi tersebut, sebab kami dua-dua sukakan jantina lain. 

7. If she become your lover, the thing she has to improve on will be?
untuk menjadi lelaki. (Pengkid tak main)

8. If she became your enemy, you will?
saya akan rasa sungguh sedih  :(

9. If she became your enemy, the reason will be?
Mungkin kerana saya tak dapat jumpa dia selama 10 tahun...

10. The most desired thing you want to do for her now is?
Saya teringin untuk bersama makam Nasi Goreng Kampung di Kedai Mamak Sek8 pada tengah malam dengannya. 

11. Your overall impression of her is?
Perempuan periang

12. How do you think people around you feel about you?
Rasanya... saya seorang yang dianngap ceria tetapi turut bermulut 'pantas'

13. The character you love about yourself?
Saya seorang yang boleh buat kelakar. 

14. On the contrary, the thing you hate about yourself is?
Tidak cukup kuat untuk mengatakan 'tidak' kepada perkara2 yang memburukkan diri saya.

15. The most ideal person you want to be is?
Seorang yang boleh hidup dengan kepuasan diri tanpa perlu peduli apa-apa.

16. For the people who care and like you, say something to them:
Kasih sayang anda menjadi punca kewujudan saya.

17. Pass this quiz to 10 person that you wish to know how they feel about you.
Rasanya saya tak ada cukup rakan blogger yang akan rajin buat tag sebegini, tapi, ah, belasah sahajalah.
  1. Mizzy N (back at cha!)
  2. Cik PMS
  3. Roxychicks
  4. Aida Nurni
  5. Radz
  6. Anak Mami
  7. Elle 456
  8. Shalyafzan
  9. Nurnilamsari
  10. Dabi (kalau lah...)

18. Who is No.6 having relationship with? (Anak Mami)
Suaminya, lelaki pereka design t-shirt yang sunguh ebok sekali!

19. Is No.9 a male or female? (Nurnilamsari)
Perempuan tulen

20. If No.7 and 10 are together, will it be a good thing? (Elle 456 & Dabi)
Elle dah kahwin! Takkan terjadi!

21. What is No.2 studying about? (Cik PMS)
Cara-cara mennyediakan diri untuk ke jinjang pelamin  :)

22. When was the last time you had a chat with No.3? (Roxychicks)
Lebih kurang 30 minit yang lalu.

23. What kind of music band does No.8 like? (Shalyafzan)
Oh...er... saya tahu dia suka Hujan  :)

24. Does No.1 have any siblings? (Mizzy N)
Ada, ada! Anak dara 3 beradik. Kadang-kadang disertai Encik RM1 di hadapan rumah hehe

25. will you woo No.3? (Roxychicks)
Woo Roxy? Untuk apa? Suruh dia bagi koleksi mekap dia pada saya?

26. How about No.7? (Elle 456)
Tak lah...

27. Is No.4 single? (Aida Nurni)
Oh tidak, dia isteri dan emak beranak satu

28. What is the surname of No.5? (Radz)
Hamzah

29. What’s the hobby of No.10? (Dabi)
Memakai seluar spandeks ketat berkilat-kilat sambil menari mengikut rentak lagu Shadowdancing.

30. Does No.5 and 9 get along well? (anak mami & nurnilamsari)
tidak ada kena mengena antara satu sama lain pun.

31. Where is No.2 studying at? (Cik PMS)
Sekolah Penyediaan Untuk Ke Jinjang Pelamin

32. Talk something casually about No.1? (Mizzy N)
Nadh, how are you? Bila nak kawen? hehe

33. Have you tried developing feelings for No.6? (anak mami)
Perasaan mengenali sesama bogger, boleh?

34. Where does No.9 live at? (Nurnilamsari)
Kuala Lumpur

35. What colour does No.4 like? (aida)
Alamak... kurang ingat. Rasanya hijau dan biru.

36. Are No.5 and 1 best friends? (Radz & Mizzy N)
BErkawan, tapi rasanya tidaklah kawan baik

37. Is No.7 the sexiest person in the world? (Elle 456)
er... tak kot. Kalau dia seksi pun, kerana nama kami lebih kurang sama hehehe

38. What is No.6 doing now? (Anak Mami)
Besar kemungkinan tengah fikir apa yang nak dimasak malam ini....

5 comments:

roxychick said...

hadoiyai! aku kena tag lagi..
bila nak buat & bila nak update blog aku yg dah bersarang tuuu.... ko tolong la hapdet kan.. leh?

*penggemar #3, tapi bkn pengkid.. haha*

Cik Puan Muda Stress said...

tag ni memeningkan kepala la...

peninggggggg

Anak Mami said...

tak reti lah camna nak buat tag ni.. hehhe..

mizzy N said...

Aku bubuh sini ye cik A,

1. The person who tagged you ?
- azyze the shy

2. Your relationship with her is?
- Kawan daripada zaman dip, sekelas dari sem 1 tapi cuma rapat masa semester 4, 5 & 6 diploma. Zaman degree lepak sekali sekala dan sekarang bersosial kat cyberspace je selalu.

3. Your 5 impressions of him/her?
a. anti-porno
b. autoritatif (i like people like this)
c. shy shy cat bila nak tanya sesuatu pada orang kedai
d. jujur
e. DJ

4. The most memorable thing she had done for you?
- Membawa saya ke zoo negara - pes time I pegi situ. Wei, last last week aku baru pergi Petrosains... tempat yang tak kesampaian nak pergi dengan ko dulu

5. The most memorable thing she had said to you?
- Masa tu baru habis belajar diploma, dia kata konvo nanti nak ambil gambar sama walaupun maybe dah tak kawan. (note: Aku tak ingat menda aku nulis kat dalam kertas kuning itu, scan pastu email kat aku boleh?)

6. If she become your lover you will?
- If jadi lover, I pamper her le, pastu paksa dia ambil lesen kete.

7. If she become your lover, the thing she has to improve on will be?
- Kena transmogrify jadi lelaki, I like the original.

8. If she became your enemy, you will?
- terkenang zaman2 berkawan dulu

9. If she became your enemy, the reason will be?
- Entah le, aku biatching dia kat tenet kot

10. The most desired thing you want to do for her now is?
Gi keluar makan2 dan shopping like old times

11. Your overall impression of her is?
Curi ayat ko 'Perempuan periang' dan ayat aku tapi kakak sulung yang kompleks

12. How do you think people around you feel about you?
'pendiam, sombong... whatever'

dan terus habis sebab soalan yang

mizzy N said...

lain dah jawab dalam posting original