Pages

thank you walkers!

Thursday, August 14, 2008

Phew, finally acara yang buat kami tak tidur siang malam, berpeluh ketiak dan bergugur rambut selesai dijalankan dengan jayanya!

Apa benda: Avon Walk Around The World For Breast Cancer 2008 
Bila: Ahad lepas, 10 Ogos 2008
Di mana: Taman Tasik Titiwangsa

Saya sempat berbual dengan seorang pakcik yang menjual suratkhabar di salah satu sudut taman tersebut dua hari selepas kejadian. 

Saya: Pakcik join tak Avon Walk haritu?

Pakcik: Pakcik meniaga la nak, tak join sangat. Pakcik tak pernah lagi nampak orang jalan ramai-ramai pakai warna 'penk'. Dari jauh pakcik nampak macam aiskerim stroberi aje.

Saya: 'Pink' tu untuk kanser payudara, pakcik. Diorang jalan ramai-ramai untuk buat amal, pakcik.

Pakcik: Itulah, budak pakai pom-pom tu beritahu pakcik. Tahun depan pakcik join lah, pakcik pun nak jadi aiskerim stroberi payudara jugak lah.

(But of course pakcik tu cakap t***k lah instead of payudara, but for sensorship reasons...hehe) 


Terima kasih kepada semua yang hadir menjayakan acara tersebut.
We couldn't have done it without all of you.

And a million thanks to those who took their time to chat with the survivors, 
shared their stories with those not knowing,
walked among thousands, one step at a time,
spreading warmth that radiates throughout the Klang Valley and beyond
(can't help but love the positive raves from some of you guys on your blogs!)

Thanks for spending a few hours on that wonderful, balmy Sunday morning with us.

I know that for some of you guys, the event was your virgin charity gig. 
I hope it has inspired you to join other charity efforts after this, and do more for your self and your loved ones, if not for the society. 
Isn't it wonderful that you can do so much for so many people by just donating a few Ringgits and making yourself present?

(pics below ditangkap oleh jurugambar upahan syarikat. Saya? Bila kerja tak ada masa nak snappy happy  lah babe...)










Terima kasih from the bottom of our hearts.
See you again next year!

5 comments:

aMAZy EVE said...

hi Ely Azyze!
its not a big deal compared to what u guys as comittee had done for the event...i had tonnes of funtime duringthe day...surely i will join the next year event..and akan ajak lebih ramai kawan utk join skali!

cheers n care,
Amazy Eve

azyze gomez said...

Thanks Amazy! :)

roxychick said...

hermm..
ols memang sengaja nak buat iols marah ke sbb publish gambar ittew..??

arrgghh! tensi!

yaya heska said...

rugi x join larian t***k ni..(i seriously ade masalah utk sebut mendealah tu ok!) haha..btw redang d best kot kat semenanjung..lagi2 tempat yg i gi ni..telok kalong..ade cam 8 chalet je..very cosy n secluded..best gile!!!! :)

azyze gomez said...

Roxychicks:
gambar apebabe? i betul2 tak paham ah... what / which pic?

yaya:
itu ah...