Pages

Redha & terima

Monday, June 30, 2008

Dalam perjalanan hidup ini, pasti ada naik turun, pasti ada sinar dalam gelap pekat.

Bila dilanda duka,
pejamkan mata, ambil nafas seadanya.
Jangan cepat melatah,
jangan pantas menyalahkan takdir
jangan langsung menunding jari
jangan marah pada yang Esa.

Percayalah yang semuanya terjadi kerana Dia pasti membuka jalan kepada sesuatu yang lebih baik untuk kita di hari muka.

Percayalah, Dia sentiasa ada bersama kita.





That I Would Be Good - Alanis Morisette

That I would be good even if I did nothing
That I would be good even if I got the thumbs down
That I would be good if I got and stayed sick
That I would be good even if I gained ten pounds

That I would be fine even even if I went bankrupt
That I would be good if I lost my hair and my youth
That I would be great if I was no longer queen
That I would be grand if I was not all knowing

That I would be loved even when I numb myself
That I would be good even when I am overwhelmed
That I would be loved even when I was fuming
That I would be good even if I was clingy

That I would be good even if I lost sanity
That I would be good
Whether with or without you

p/s: Saya sudah pulang.
Dari Manila, pulang sebentar ke KL, kemudian ke Penang pula. Itu yang tak berjenguk di sini.
Insyaalh posting baru muncul lewat hari ini :)

4 comments:

..::ciaobella::.. said...

this lyrics made me smile.. :)

azyze gomez said...

glad it did. i fell in love dengan lagu ni masa zaman sekolah dulu, sampai sekarang it still give me the shivers. the words, they're so inspiring, so true, kan?

yaya heska said...

so xact! :p tp i surf limewire nak dload lagu ni..xde pooolak

Cik Puan Muda Stress said...

eh tipu lah. takde update pon.