Pages

Cakap banyak, berangan pun banyak

Thursday, June 19, 2008

Jadi, ya,
saya baru selesai mengambil ujian atas talian (ish, benci cakap atas talian sebab bunyi macam bongok, tapi itu saja terjemahan online yang ada) dari laman web BBC.

Woh, lihat personaliti saya yang diduga mereka. Kenapa banyak benar yang tepat ni?

Results

Your answers suggest you are an Innovator

The four aspects that make up this personality type are:

Spontaneous, Ideas, Hearts and Extrovert

Summary of Innovators

  • Energetic and creative taking inspiration from everyone they meet <--- rasanya kebanyakan benda yang saya tulis disini, dan yang masuk ke dalam tulisan-tulisan saya adalah dari orang sekeliling.
  • Enjoy flexible work environments with few rules and many opportunities for fun <--- ya, nasib baik pejabat sekarang agak fleksibel. Saya tak boleh bayangkan kalau saya terpaksa kerja di tempat yang skema! Matilah!
  • Think of themselves as imaginative, sociable and sympathetic
  • May not think logically about their ideas <--- ramai dah orang cakap saya beri ide untuk dunia alternate, bukan dunia sebenar!

More about Innovators

Innovators are fun-loving, creative, sensitive people who enjoy developing their ideas by discussing them with others. This group supports the people around them and expects the same in return. Others are drawn to Innovators because of their love of life, caring nature and openness. Okay, boleh tahan description dia. Tapi tak tau lah kalau orang lain berkawan dengan saya atas sebab yang dinyatakan atau tidak.


Innovators are most likely to say they do their best work when they start at the last minute, according to a UK survey.

Innovators are good at spotting opportunities and recognizing potential in people. Innovators put all their energy into new projects and their enthusiasm motivates others to support their plans. Setuju, setuju. Kadang-kadang terpaksa ingatkan diri supaya jangan terlalu enthusiastic, macam gila kuasa pula.

In situations where they can’t use their talents or are unappreciated, Innovators may become rebellious and unfocused. Under extreme stress, Innovators may become preoccupied with meaningless details. Tepat!

Innovators may over-extend themselves or put a night out with friends ahead of more pressing commitments. This has been known to happen... many times before, and many times to come jugak rasanya.

Innovator Careers

Innovators are drawn to careers that require teaching or counselling, where they can work with and help encourage the development of others. Nowpe. I think I'd make a lousy teacher.



Kalau ingin, cuba lihat apa personaliti anda di sini, ya?

5 comments:

yaya heska said...

wah innovator..gitew..aku provider..lelaki kah aku?haha

shalyafzan said...

hahahaha..."atas talian"..

best2..blah gile..hehehe

ps:nk try gak laa innovator nih..huhuh

azyze gomez said...

Yaya:
Hi Yaya... tak semestinya you lelaki... ade je perempuan yang jadik provider

:)


syaliafzan:
terjemahan dewan bahsa tu... btul... tapi kelakar, kan?

Anonymous said...

i rasa pepel are more than what they refer as intovert and extrovert. Takde mcam sub2 species ke atau fusion ke menda. Kalau introvert was lke so in kan, cam ada org nampak cam sociable walaupun dalaman dia macam nak lebih rela berlingkar dalam bilik berangan2 dan buat aktiviti2 intovert.

makcik skru

Anonymous said...

adeihh banyaknya macam aku..........

makcik skru and cik nat lagi