Pages

How many times can your heart break?

Monday, May 05, 2008

Berapa kali agaknya hati kita boleh tahan remuk?
Berapa kali agaknya hati kisa bisa dibengkelkan?
Berapa kalikah hati kita mampu menahan bedilan bahan kimia rembesan minda & jiwa? 
Berapa kali juga kah bisa kita cantumkan segala kepingan dan memulih segala retak hingga sempurna semula?


Jawapannya: INFINITI.



Insyallah,
tuhan tidak akan menghukum kita dengan kekecewaan yang berlarut panjang. 
Tawakkal padanya. 
Tak lama lagi, sinar pasti muncul di balik gerhana.

Insyaallah. 

6 comments:

yaya said...

but sumtimes i find myself questioning Him, y its always had 2 be me to suffer..i know people ade lagi teruk..but..u noe..ade je org lagi teruk..minum arak, main sane sini, berjudi, tapi..they have a gud life..gud as in they have all the things i want...tapi aku ni..xdela jahat mane..adelah rongak solat sini sane.. tp benda2 lain tuh..xde plak aku sentuh..i noe it heals..but sumtimes i rase all this hardship mmg xde ending..INFINITI.. not fair lah..hurm

p/s: maaflah..comment ter emo sbb entry u cant be anymore apropriate..hehe

Cik Puan Muda Stress said...

kenapa ni noks? sedey je..

azyze gomez said...

yaya:
i understand, yaya.
you can't win on all counts. i know what i say won't change the facts... tapi just remember that Allah bagi musibah atau dugaan hanya pada orang yang cukup kuat untuk menghadapinya.

insyllah yaya...
you'll fine your saviour soon...

Cik PMS:
just reinforcing things to myself...and help heal other wounded souls out there too...

tini said...

Ells, setuju sgt dgn statement "Allah akan memberi dugaan kepada mereka yang mampu menghadapinya sahaja,pada aku Dia kan Maha Penyayang,dia bagi dugaan sebab dia ingat kat kita.. if Dia tak ingat lagi susah..

yaya said...

YEah i guess..but it kinda suck 2 be the one yg 'tabah' sometimes..hehe..maybe..insyaAllah

shalyafzan said...

wwwooooohhhooooo...

touching..touching...

tp bape kali lak kite leh wat hati org len berkecai..??

or..

bape org yg hati dia dah berkecai sbb kite..??


huhuh..dush2..belasah diri sendri..huhuh