Pages

Hyperventilate

Monday, April 07, 2008



Ya, ya, saya sedang cuba untuk tidak hyperventilate

Saya cuba...

...cuba...

...cuba...

...cuba...


...tapi ape kejadahnya nak cuba lagi kalau dah saat-saat genting macam ni baru tahu : TAK ADA BAJU UNTUK EVENT JUMAAT NI!


Bayangkan, saya dah hantar kain ke tukang jahit dua minggu lepas! Dua minggu! Baru pagi tadi dia beritahu yang kain saya itu rupanya dipotong pendek, dan disebabkan iranya, kain itu tak cukup untuk dibuat baju. Nak ambil sedikit dari kain bawah dan pasang ke baju pula mustahil sebab kain baju dan kain bawah lain coraknya!

Arrgghhhh! Stress!!

Sudahlah semua committeediwajibkan pakai songket!

Mana ada masa nak pergi cari kain lain atau kain tambah!
Nak beli baju pun dah tak sempat ni! Tak ada masa!

Sakit sakit sakit jiwa lah macam ni mana nak fikir kerja yang bertimbun lepas tu brochure pun tak siap lagi shop and earn satu kejadah pun tak sentuh skrip mc tak siap protokol untuk permaisuri agong then president from new york then president malaysia plus citations untuk recipients tak siap ni nak kena pikir baju pulak adus aku sakit tak macam ni-


memang jinx la event kali ini.
macam orang tengah berak baru perasan takde toilet paper dalam cubicle jamban dia.


Rasa macam nak ditch the whole event. Do a disappearing act. The whole Houdini routine, y'know - jeng jeng jeng she's not here at the event. Switch off my handphone and just chill at some Starbucks or Kedai Kopi Ah Leong.. Minggu depan pegi kerja pastu buat bodo je bila orang tanya. Macam "Ah? Event? You mean it was last Friday, not this friday?"

Lepas tu buat-buat meroyan macam Tom Cruise, lepas tu berhenti kerja.
Buat-buat ebok duduk rumah. Mintak simpati kawan-kawan. Atau blow away duit down payment rumah yang dok kumpul tu on something totally outrageous but useless - like a professional course on para-gliding or running away to vietnam and opening a laksa stall or learn to bonzai or something.

Anything!



I'm wookie, y'know! I'm darn wookie!




God, perempuan memang suka berbelanja bila stress.

Apa yang cuba saya sampaikan ni?!

Damn I need a prozac.

13 comments:

Anonymous said...

oh babe, jangan buat disappearing act ala Bette dalam novel "Everybody Worth Knowing" yang aku baru baca ni. Dah baca ke? Ko mesti suka nak baca kot. Aku sekarang baca novel seminggu habis, dah tak marathon macam dulu. Maybe sebab lampu bilik aku dah terbako kot.

Naddy

Cik Puan Muda Stress said...

napas...

hembus..

napas...

hembus...


nak gi shopping? aku leh teman kan.

azyze gomez said...

Naddy:
I envy you! Aku dah tak sempat membaca dah. Aritu beli dekat 7 buku, tapi satu pun tak abes lagi. Tiap2 hari bawak satu dalam beg gi keje, hampeh tak sempat baca. Pagi pasal LTRT sesak, malam lak pasal aku akan terlalu exhausted to open my eyes sepanjang perjalanan balik, let alone read.

I miss reading so damn much


Cik PMS:
Hah

Berangan la i nak shopping.
Manade allocation.
Sentap jadik pompuan takleh release stress camni. nak potong rambut, event dah dekat sangat.
damn.

..::ciaobella::.. said...

aku ade..nak pinjam?tp kainla..baju aku pakai ngan kain kosong berbunga ala-ala manja sahaje..kalau nak..bgtau..mintak nombor dr along

roxychick said...

babe.. don't babe.
don't.. do the disappearing act...

btw, camne baju bole jadik lagu tu..??
haiyo...

tini said...

Uols, aku simpati banget dgn kamu ini.. Rilex! Rilex! Tapi kan dgn stress yg melanda ko, no one will question if u went missing, persetankan mereka!

azyze gomez said...

Yaya:
Alahai babe... macam muat lah kan i nak pakai...

Roxy:
malas dah nak fikir skang ni. Silap2 gua blasah pape baju kurung yang ada, pergi ammpus dengan tema. Hahah kuang aja tak? Dahla the whole event kena duduk dekat dengan stage kan...

mampus ah...


Tini:
Aku tingtong aku tingggg ttooonnnggggggggg

..::ciaobella::.. said...

xcube xtaula..besar jugak kain tu sket..

Anonymous said...

makcik ko cari je kain songket buat selendang, ala2 cukup syarat je.

i simpati u tak de masa nak baca bukus.

Nader

My name starts with M said...

aku ada kain songket yg lilit punye, nak pinjam tak??

azyze gomez said...

Mas:

thanks for the offer babe, i just got a substitute!


thanks everyone for the offer!
terharu sangat!
:)

Cik Puan Muda Stress said...

babe,

masih sesak napas?

shalyafzan said...

perempuan mmg suke berbelanja bile stress??..AGREED..!!!

hehehe