Pages

Friday, March 07, 2008

Selamat mengundi.

Lakukanlah pilihan yang tepat ketika anda memangkah kotak undi nanti. Jangan tersilap pilih.
Jangan termakan janji-janji kosong.
Jangan mengikut trend kawan-kawan atau jiran tetangga.

Pilihlah sewajarnya.

Masa depan negara berada di tangan anda.

Dan yang paling penting,
Jadilah pengundi yang damai. Jangan lepas mengundi, gaduh pula dengan peraih undi dari parti lain. Anda dah besar.
Bangun pagi, pergi mengundi, balik. Nantikan keputusannya.
Janji anda dah melakukan tanggungjawab anda.

Bagi yang tak mendaftar tu, ehem... kalau cakap berapi-api tapi anda tak turun padang melakukan sesuatu untuk merubah keadaan negara, well,too bad. Tapi tin kosong memang begitu. Hah.


Selamat Hari Wanita Sedunia juga.

7 comments:

shalyafzan said...

selamat mengundi gak tuk uols..hehehe..
i nih dah berdaftar..tp xberkesempatan nk trun padang..cane lak tuh??tin berisi tp x dibukak2 tin tuh..hehehe..bleh ke??

selamat hari wanita sedunia jugak tuk u...

roxychick said...

hah! pe citer skrg?
undi aku tak kira ke?

yg tgh sedih...

azyze gomez said...

afzan (eh, i can call you afzan kan?),

tak berkesempatan ngan tak nak pergi mengundi berbeza uols... tapi rugi la undi uols... kalau tak berkoko, low profile tak mengundi, orang pun tak berapi sangat... yang bising2 tapi tak mengundi tu yang bengong sebenarnya...

Roxy:
itulah pasal...
esp. Penang... kalau PKR ke, PAS ke menang takpe, ni DAP.... jadi pendatang di bumi sendiri la melayu2 penang nnti...

azyze gomez said...

Eh, berkoko pulak. I mean berkokok.

Berkoko macam koko crunch pulak huhuhuh

tini said...

Ells, mana pix ko pegi mengundi? letak ar :)

azyze gomez said...

ini:
alamak, ko tau tak, fina keuarkan bateri aku charge, tapi lupa letak balik. elok aku sampai depan tempat mengundi, baru sedar takde betri. rasa bodoh sangat!!!

Cik Puan Muda Stress said...

uolsss!!

sampai hati uols dinch keluar minum sebab nak menatap peti TV.sentap sangat hati akak tau !!