Pages

Jatuh... dan tak mahu bangkit lagi

Tuesday, March 18, 2008


Saya perlu luahkan apa yang saya rasa ini.
Saya tak mahu pendam.
Kalau ada dari ruang lingkup pejabat yang jumpa, biarlah.
Saya sudah tidak mahu berpura-pura selindung lagi.


Saya baru dapat keputusan PMP saya.
Average lagi.

Sudahlah gaji di bawah purata. Bila ada penilaian tahunan-

Hish...


Mungkin apa yang saya nampak sebagai usaha yang payah, hanya ibarat di hujung jari sahaja bagi mereka.
Mungkin berada di pejabat hingga lewat malam, datang ke pejabat di hujung minggu semuanya tak punya nilai.
Mungkin watak saya seorang menggalas kerja 5 orang belum cukup cemerlang di mata mereka.

Saya boleh mencarut, marah-marah, menangis, sentap, persetankan semua orang dan pergi mampus.

Tapi


Sudahlah.
Jujur saya katakan, saya sudah tawar hati.
I just can't give a damn anymore.

13 comments:

roxychick said...

oh no uols!
oh no!

jgn putus harap uols!
jgn.

=,(

Cik Puan Muda Stress said...

huhu roxychick takut kawan gossip dia hilang..

sabar la uols.. kalau rasa2 macam nak meletup, meh la melawat aku ni haa..kita bergelak ketawa, lupakan segala duka buat sementara waktu..

azyze gomez said...

Roxy:
.......

Cik PMS:
babe, i will melawat you some day. with my stephen chow boxset, none the less.

tapi bila i dah habis kerja yang berkepuk2 atas meja ni la.

which might be, like, never.

aku benci la...

My name starts with M said...

..remind me of my old job..

bangun dan lompat ely! lompat ke tempat baru! hehe

roxychick said...

cpms:
ye betull! seploh markah!!!

els:
kenapa bagi aku dot. dot. dot.???

weh.. hang bkn sekadar teman bergossip aje ok..
tak sanggup la nak dpt jiran baru. buatnye dia tu nnt skemarama je. ada hangen satu badan ke..

..::ciaobella::.. said...
This comment has been removed by the author.
..::ciaobella::.. said...

sabaq naaa elly.. :) at least u have sumthing 2 bitch about..(haha so not helping) its frustrating wen we r not evaluated rightfully but Allah has plans for us..wait n see..hope ur waiting wont be long n torturous :) till then..happy bitching!!

azyze gomez said...

Cik M:
ya, i think almost the same la macam ko dulu...

Roxy:
no komen.

Ciaobella:
I hope so. Insyaallah...

Cik Puan Muda Stress said...

breathe in, breathe out..

tu lah, aku ajak hang kerja dengan aku hang eksyen..

huhuhuhuhu (sooo not helping, i know)

ko tak register jobstreet ke noks? aku punya inbox ni penuh hari2 dengan tawaran kerja macam-macam walaupun aku dah stop mencari for almost 4 years..

azyze gomez said...

ada ada...
dulu ada...

tapi dah lama tak update la uols...
and actually i just hate going through the whol interview process... cari keje lain stress dowh

skang ni ade projek besar kat sini
need to finish that first (cant afford any distractions)

lepas abis projek ni baru iols akan pikir tentang benda2 nih.

bailey said...

babe, hang in there....

Cik Puan Muda Stress said...

babe,

i've emailed you something..

azyze gomez said...

Bailey:
am currently trying ;p

Cik PMS:
thanks a lot for the mail babe! will check it out soon :)