Pages

your book describes you

Thursday, September 06, 2007

1. Ambil buku yang paling dekat dengan anda sekarang.
2. Buka ke muka surat 123.
3. Cari ayat ke 5.
4. Taipkan, dan tag sesiapa yang anda mahu. Orang yang ditag itu harus menampal arahan ini dan melakukan yang sama di blog mereka.
5. Jangan cari buku yang anda rasa "cool". Gunakan buku yang benar-benar dekat dengan anda sekarang.


Ayat saya:
Begitulah teguran Allah kepada mereka dengan mengingatkan mereka supaya tak usah mencampakkan diri dalam kebinasaan.

Diambil dari Bila Tuhan Berbicara karya Faisal Tehrani.


Saya tak mahu tag sesiapa. Kalau mahu buat, buatlah. :)

3 comments:

Anonymous said...

Ahem...Assalamu'alaikum. Hmm...another beauty? Gua dok ziarah Bailey tadi, nampak ko punya komen. La ni, dok ziarah ko lak, leh kan?

Cantik le blog ko ni...kalau gua pandai blogging, gua panggil ko jadi konsultan nanti ek! La ni, antara A,B, C dan Alif Ba Ta pun gua tak tahu bedakan.

Gua nak try tang buku tu, tak jadi le. Yang paling dekat kat gua, buku tuleh...pg 123, lum tertuleh lagi!

Jauh sikit akhbar, tadak pg 123, hehe. Lagi jauh...dah tak ci le kan?

Don't know why, gua ingat memula ko ni laki...take care. - Amir

azyze gomez said...

Wa'alaikumussalam Amir,
thanks for dropping by :) awak kawan Bailey ya?

Pasal buku tu, ah, itu bukanlah saya sangat... kebetulan buku tu banyak bicara soal agama... saya ni banyak lagi jahilnya sebenarnya.

Takpe bro, buku kosong lu tu metaphor tu bro...ala2 lu la yang akan menzahirkan siapa diri lu yang sebenarnya. jadi fikir sebaiknya macamana lu nak buku 'hidup' lu tertulis hehe.

Tang lelaki tu pulak, dah biasa. Agaknya Azyze tu bunyinya maskulin kot. Tapi, iyalah, mungkin itu sebabnya orang lelaki nampak saya ni mcm one of them (rujuk posting sebelum ini.). Haha. Cheh.

Sudi-sudi la lepak sini lagi. Jangan segan ya :)

Anonymous said...

Sogan memang tak sogan, deng ni, adakala pandai buat muka selamba :)