Pages

He dances wickedly...

Monday, October 30, 2006

He's a Richard Ashcroft-y guy.
Or Maxim-y.
Tall, dark haired. Lanky.
Intelligent. Witty. Funny. Melancholic, in a very sunny way.
Oozing with apparent (and hidden) sexual appeal.


Could I possibly be falling in love with a total stranger continents away from me?
You bet I could!

pulang ping pang dang dang

Tuesday, October 24, 2006

Selamat HaRI RAYA aiDILFITRI.
I'll be back next week.
Kalau-kalau boring jemput la baca post-post lama dari tahun tahun dulu.
Salam Eid Al-Mubaraq.

oh to sizzlin' sexy

Tuesday, October 17, 2006

Oh dear, oh dear, oh dear!

I am absolutely, definitely sooo sooo very in love, head over heels with

.
.
.
.

I'm Too Sexy by Right Said Fred.


Yes. I can listen to this one day in and day out. Wayy... too sexy. Cheesy is the new hip. Yeah baby...

Oh, and don't forget Rupert Everett's two liner in the extra credit ending of Shrek 2. That was so sexy. Sexy sexy sexy indeed.

I'm too sexy for my shirt
Too sexy for my shirt
So sexy it hurts... lalala

I think therefore I feel

Friday, October 13, 2006

I was blogsurfing when I came to this meme by born dancin' (who happens to be a great writer, if I may say so). thought I'd do em up.


My earliest memory is...
crying my eyes out in a huge van (coz I was 2 or 3 yrs old then, so everything seemed huge.) Me, Bapak & Mak, we lived in Sabah for a few years coz they got shifted there. They'd send me to stay with a family in KK, then pick me up after office hours. It was always in the early morning (around 5am) and I hated the whole bye-see-you-later affair.

At high school I...
was the odd one. I didn't quite fit in. I wasn't nerdy, and I definitely wasn't glam enough to be, well, glam. And being plain and near-ugly didn't help much too. I had a few friends, but somehow I think we were friends for the fact that we were in the same class. And I'm female. Our likes and dislikes are polar opposites. I don't know... I guess I was just too kooky a character to be friends with.

My first relationship was...
not a real one. It was all a hoax. I'm still searching for someone that I can confidently call my first partner, my first true relationship. But will I find him? I don't know.

I wish i'd never worn...
my mother's hideous purple and white polka dotted suit for my end-year singing competition. I was twelve. I was stupid. THE disaster of my life. I still cringe whenever that incident crosses my mind. Mak is of course, still delusional. She thinks that it was a great outfit. Ya, right.

My mother told me...
that I am a positive role model to my little sisters and brother. Then how come they don't study as hard as I did, or have great ambitions? Why do I have this chill, that my brother's gonna be wasted?

I wish I had...
told him what I felt all these years. Oh wait, I take that back. He's not supposed to know. And I know that he’ll never know...

My most humiliating moment was...
the purple polkadot suit incident. Nothing tops that. I felt like Tinky Winky with pox.

At home I cook...
anything. It's great that my siblings love my cooking. I love cooking for them.

My last meal would be...
that one perfect menu. I’ll get back to you onceI've compiled it.

I'm very bad at...
relationships.

When I was a child...
I thought adults are vile. Now that I am one myself... well... I’m confused.

The book that changed my life is...
Go Ask Alice. I wasn't into drugs or anything back then (I was 13) but it sure changed me. It made me stop and think of my life. Re-arranged my issues and priorities. It was then that I realized that I'd been wasting my potential. When I entered Uni, I made sure I went all out. And I left Uni a reborn.

It's not fashionable, but I love...
my orange halloween jacket, my bohemian skirts (that have now somehow became a trend here…seriously! which totally rules unfashionable out) and my plastic hoop earrings.

Friends say I am...
different. Weird. Cheerful. Eccentric. Happy. Funny. Kooky. Depressed. Anti-social. Extrovert. Creative. Musical. Boring. Intelligent. Blur. All kinds of adjectives you can think of.

If only I could...
go to Scotland, and marry Ewan McGregor. *Sigh*

The last big belly laugh I had was...
yesterday, with Eze and Fina. I hope we'd still be able to share teary laughs when we're 70 and wrinkly. I luv muh sistahs!

What I don't find amusing is...
making fun of people. When you really actually care about them. WTF?!

I'm always being asked...
So, have you met anyone new?

If I wasn't me...
it must've been you.

At the moment I'm listening to...
Don't Wanna Try by Tyrese. Beautiful.

My favourite work of art is...
definately not that crap you call poetry (you know who you are)

If I were a car I'd be...
wondering what it feels like to be a human.

I often wonder...
why appearance is everything to some people, and why it doesn't really matter to me.

"KFC Extra Spicy satu!"

Thursday, October 12, 2006

Saya terbaca entry di blog Mas dan saya terpaksa meluahkan isi hati saya. Terpaksa.

Saya juga tidak respect kat orang yang tak puasa di bulan puasa. Terutamanya lelaki. Kalau perempuan yang sengaja tak puasa tu, at least boleh la cover line di mata orang secara kasar - red flag. Tapi lelaki tu?

Kalau dulu, zaman saya sekolah, adalah satu dua kes (itupun jarang-jarang dengar) lelaki kantoi tak puasa. Tapi mesti sedaya upaya bagi alasan. Saya gastrik. Saya sakit kena makan pasal nak makan ubat. Saya malnourished. Saya sembelit. Saya alerjik to starving.

Tapi sekarang ni, alasan pun tak hingin. Selamba aje makan waktu lunch. Yang lebih best, siap pegi beratur kat kafeteria bawah untuk beli makanan. Hmm...arini aku terasa nak makan ayam ah. Sedap ke ah? Sedap...meh aku bagi makan sandal kilat aku ni lagi sedap!

Bila orang tanya, selamba dia jawab "Relaks ah." Senyum kambing sekali dua, pastu buat bodo. Bagusnya...

Lebih mengkompiuskan, diorang ni nampak macam bagusss je. Selalu muka ala2 superior dari orang lain. Macam alim je (yang pure Kelantanese pun ade, camno?). Bile tengok budak pakai baju seksi, pandang atas bawah tak terkelip, lepas tu mengata. Konon hasutan maksiat la tu. Yang tak puasa di bulan Ramadhan tu tak pikir pulak...

Hish...entah la. Saya naik takut bila menyedari bahawa ramai juga lelaki (eligible or not) yang dengan selamba tak puasa. Tak segan silu nak minum sirap. Tak segan silu nak order KFC extra spicy dari orang perempuan yang puasa.

Macamana la saya nak cari suami yang boleh membimbing saya ke jalan illahi? Apa agaknya nasib wanita-wanita Malaysia kalau bakal suami mereka semuanya berpotensi untuk menjadi lebih hampeh dari mereka? Macamana saya nak jadi isteri solehah dan membina keluarga yang lebih kuat keimanannya kalau lelaki yang saya lihat rata-ratanya tak kesah sangat hal-hal agama ni?

Bukan la nak kata saya ni alim. Sebenarnya saya juga agak put off kalau ada orang yang datang nak berdakwah dasyat tak semena-mena. Tapi biarlah lelaki bakal suami itu walaupun dia gila-gila, tetap ada paksi agamanya. Kan itu yang diharapkan semua? (Kecuali jika anda menantikan suami setan yang sama-sama boleh buat dosa)

Ya, saya tahu kata-kata saya kesat. Mungkin puasa saya hari ini dah seolah sia-sia. Tapi.. saya perlu luahkan dari hati. Eloklah saya berhenti di sini.

Fikir sendiri la. Kita semua dah besar panjang.

P/S:
Memetik kata seseorang yang (kemungkinan) sudah masuk agama lain: "Sekarang aku tak perlu susah sembahyang 3 kali sehari, puasa haji dll. Cukup seminggu sekali ke gereja. Dia maafkan aku walaupun aku lakukan dosa pasal Dia mengampuni semua anakNya."

Tahniah la kalau anda rasa best. Kalau anda tetap rasa minum beer tu lagi best, tidur sana sini tu best, main judi pun best, sukahati anda lah. Bagi saya, Allah saya lagi best dari tuhan anda.
Kau, ado?

Yang ku punya hanyalah cinta

Wednesday, October 04, 2006

Benar bukan
Tlah kukatakan padamu
Semestinya kau yang ku cintai.
Seluruh raga

Hati ini luluh
Bila kau tiada
Terlanjur sayang
Diriku bagai
Gelap walau disinar terang

Maktub yang alami
Aku tak bisa berdiri
Arus ini kain deras
Dan kelak ku takbisa melawan

Kembali dan
Buka pintu cinta
Yang lama menanti kebebasan
Hakiki
Kembali dan
Petrikan janji dulu
Jangan pergi
Kerna remuk
Aku takkan bisa bangkit
Kan berderai hapus
Bak angin lalu

If I die tonight

Monday, October 02, 2006

If I die tonight
Would you feel the loss
Tomorrow would you dial my number by accident
And then suddenly paused




Ditto.

Sunday, October 01, 2006

Dalam dua tiga hari ini saya baru tahu yang saya sebenarnya memang tak tahu banyak benda yang berlaku di sekeliling saya. Saya juga sudah lama tidak mengupdatekan diri saya dengan berita-berita hiburan. Rasa sungguh ketinggalan. Nanti, jangan ingat saya ini ibarat wartawan picisan yang terhegeh-hegeh nak tahu gosip artis. Saya cuma rasa lohong sedikit. Seperti saya mengkhianati dunia seni - 4 tahun berkerja dalam industri (sort-of), dan kini selepas meninggalkannya tak sampai 2 tahun saya dah jauh ketinggalan. Saya dah ketepikan skil menyebok saya. Haha.

Tapi memang ajaib. 3 hari menonton Astro dan membaca semua suratkhabar yang ada menjadikan saya seorang yang..wow...begitu ilmiah (pada pendapat saya lah.) Punyalah banyak benda saya belajar. Ada tonton iklan Astro tentang bos yang boleh bergaul dengan semua orang sebab dia guna Astro Max? Ha, lebih kurang itu la. Cuma saya tak mampu guna Max. Hehe.

Biar saya senaraikan:
(perasan tak semenjak dua-menjak ini saya syik guna senarai sahaja?)

- Jonathan Brandis rupanya dah mati bunuh diri beberapa tahun yang lepas. Gile btol! Saya tak tahu pun pasal ini! Walaupun saya tak pernah pun minat dengan Jonathan Brandis, tapi bende2 TeenMag seperti ini sepatutnya saya tahu. Tapi kenapa tidak? Kenapa kawan-kawan saya yang ala-ala gila JB masa zaman SeaQuest DSV dulu seorang pun tak berkabung? Atau saya yang tak perasan? Ayo, ketinggalan sangat.

- Syura dah keluarkan album baru 5 bulan lepas. Eh, bukan dia kawen ke a few months lepas?

- Nicholas Tse akhirnya kahwin juga dengan Cecilia Cheung. Dulu penat nafikan. Macam pasangan artis di Malaysia jugak la.


- Scarlett Johansen dipilih sebagai "Sexiest woman alive" oleh Esquire. Apa?? Dah tak ada wanita cantik lain lagi kah? Si kayu itu juga jadi pilihan. Nanti, saya tidak jeleskan dia walau hampir semua lelaki yang saya kenali tergila-gilakannya. I'm more of a Tyra Banks kinda woman.


- Schumi dah tarik diri dari dunia lumba F1. Dan tentunya ada 'seseorang' yang terbakar dengan pengumuman itu kerana dia dah lama nak rebut gelaran juara dari Schumi. Sekarang minta maaf, tak dapat.

- Kawalan semakin ketat di Bali. Lebih ketat dari tahun lepas. Mereka yakin sebarang usaha pengebom berani mati akan dapat dipatahkan (jika ada).

- Dah ada blogger pertama ke angkasa lepas. Macamana dia updatekan blognya, saya kurang pasti. Mungkin data dihantar terus dari satalit? Ya, saya memang jahil dengan kal-hal teknologi dan angkasa lepas ni. Yang saya tahu, ada banyak makhluk asing di sana yang kita tak jumpa lagi. Ada tonton filem Contact?


- Middlesbrough sudah punya tiang2 berkelengkapan speaker dan kamera yang mengawal segala gerak-geri orang awam. Sungguh menggerunkan. Memang betul-betul macam 1984. Kalaulah George Orwell hidup lama sedikit dan terus memperbaiki bukunya, saya yakin beliau dah bubuh tajuk bukunya 2006. Barulah tepat imagination prophecy beliau.

Dah saya katakan pada kawan-kawn semua, kita sebenarnya hidup dalam dunia lebih kurang macam dalam filem Matrix tu. Dan tanpa anda sedari ada yang sedang memerhati. Setiap gerak. Setiap tutur. Setiap nafas. Diperhatikan. Dan anda kata saya over-paranoid. Huh.


Oh, semalam ada artikel di dalam suratkhabar inggeris tentang aktiviti sebuah NGO yang pernah saya sertai dahulu. Ya, 4 perenggan bercerita tentang saya. Hahaha. Saya memang riak. Maklumlah, gila glamour. Haha! (cekak pinggang di atas bukit tinggi sambil memandang ke langit...sebelum jatuh ke dalam gaung kerana ditiup angin.)

Tapi mereka salah eja nama saya. Jadi mungkin tak ada seorang pun kawan saya yang tahu itu adalah saya. Appada... Kecuali Radz. Tapi itu sebab dia bijak membaca yang tersurat. Walau bagaimanapun, thanks to that particular reporter for writing a very nice piece, especially the one on me. Heheh. You made me feel like an activist, when I'm not. (Activists are good people, y'know?)