Pages

Lentur Bentur

Thursday, July 27, 2006

Saya seorang yang agak fleksibel. Baik minda mahupun badan. Ya, saya tahu ayat saya berbaur bangga. Memang saya bangga pun. Haha.

Sedari kecil, saya memang boleh meliuk, melentur. Dulu-dulu selalu buat flips, rounders, cartwheels, terutama masa kelas pendidikan jasmani. Tapi saya tidaklah sehebat akrobat Cina. Bayangkanlah kalau saya bergimnastik...ish, buruk bebeno. (Alihkan minda anda dari gambaran itu, sekarang juga!). Ketika saya di kem kewartawanan (tingkatan 5) saya dicabar kawan-kawan untuk cuba tunduk dan menyentuh ibu jari tanpa membengkok lutut. Konon mustahil untuk seseorang dengan excessive flesh untuk buat sedemikian. Nuks, mak siap cium lutut lagi, okey? Jadi semestinya saya bangga dengan keupayaan dan fleksibiliti yang jarang dipunyai orang sebesar saya.

Tapi kelmarin dahulu saya tumpas. Dengan yoga.

Kelas yoga kian hari kian sukar. Masa mula-mula dulu saya rasa macam senanng saja. Disuruh melintuk, saya melintuk. Disuruh melipat, saya melipat. Dengan mudah. Tapi kelmarin dulu memang mencabar. Sudahlah badan saya terlipat-lipat, kena pula hold gaya itu dalam beberapa minit. Rutin kian pantas, kian banyak, kian merepek pun ada juga.

Baru sejam, saya sudah tak larat.

"Would you like to try the headstand?" tanya instructor yoga saya.

Melihat kawan-kawan yang lain berdiri atas kepala masing-masing, teringin juga. Tapi bila membandingkan badan saya dengan badan kawan-kawan yang kecil molek bak Amy mastura, dan mengenangkan sakit badan yang bakal digandakan jka saya turut serta, terpaksalah saya kata "No thanks, I don't think so."

Dalam perjalanan balik dari pejabat, kaki saya bagai nak kondem. Berdiri dalam LRT rasanya macam mencabar benar. Tidur pun tak selesa. Bangun keesokan paginya, sakit sengal bertambah. Leher sakit akibat aktiviti toleh-menoleh dalam kelas. Kaki jangan cerita. Belakang pun lebih kurang. Tapi jalan tetap jalan. Kalau ikutkan saya memang nak MC sahaja semalam. Tapi bapak saya bukan seorang doktor. Lagipun, kerja bertimbun menanti saya di pejabat. Pergi juga la...

Hari ini sengal bertambah. Saya rasa organ dalaman saya mula beriaksi terhadap tekanan yang diberikan badan. Rangka saya sakit, otot-otot di perut semuanya menjerit-jerit untuk minyak agin. (Malangnya saya tak suka pakai minyak angin.) Itulah... 2 minggu tak beryoga, badan saya dah relaks.


Janji cikgu yoga saya "There's always next week. We'll do it next week, okay?"

Matilah saya minggu hadapan.

Hani Mohsen...

Tuesday, July 25, 2006

I just heard that Hani Mohsen meninggal dunia pagi tadi kat sepang.
He was waiting for his flight to Alor Setar when he sudenly collapsed.
I'm not sure of the bits and pieces, but according to sources, he died
shortly after his cardiac arrest.

Al-fatihah buat arwah Hani Mohsen.
We'll truly miss his talents, charm and spontaneity.

Nggak Ada

Wednesday, July 19, 2006

Dalam masa 10 minit lagi, saya akan menaiki bas bersama rakn-rakan sedepartment untuk ke Marketing conference di PD.

Jadi kalau tiada update untuk beberapa hari tu, faham-faham sajalah.

TV Addict

Tuesday, July 18, 2006

I got memed by a friend from Long Island. thus, as soon as you guys finished reading this.....

TAG! You're it!!!

__________________________________________________

The Rules:
Bold all of the following TV shows which you've ever seen three or more episodes of in your lifetime. Italicize a show if you're positive you've seen every episode of it.
If you want, add up to three additional shows (keep the list in alphabetical order).

24
7th Heaven
Absolutely Fabulous
Adam-12
Adventures of the Gummi Bears
Aeon Flux
ALF
Alfred Hitchcock Presents
Alias
All Creatures Great And Small
America's Next Top Model
Angel
Arrested Development
Babylon 5
Babylon 5: Crusade
Batman: TAS
Battlestar Galactica (original)
Battlestar Galactica (new version)
Baywatch
Beavis & Butthead
Beverly Hills 90210
Blackadder
Blossom
Bonanza
Bosom Buddies
Boy Meets World
Buffy the Vampire Slayer
Bug Juice
Carnivale
Chappelle's Show
Charlie's Angels
Charmed
Chip 'n Dale Rescue Rangers
Cheers
Columbo
Commander in Chief
Coupling
Cowboy Bebop
Crossing Jordan
CSI
CSI: Miami
CSI: NY
Curb Your Enthusiasm
Danger Mouse
Danny Phantom
Dark Angel
Dark Skies
Darkwing Duck
Dawson's Creek
Dead Like Me
Deadwood
Degrassi: The Next Generation
Designing Women
Desperate Housewives
Dharma & Greg
Diagnosis Murder
Different Strokes
Dinosaurs
Doctor Who
Dragnet
DuckTales
Due South
Emergency!
Entourage
ER
Everwood
Everybody Loves Raymond
Facts of Life
Family Guy
Family Ties
Farscape
Father Ted
Fawlty Towers
Felicity
Firefly
Footballer's Wives
Frasier
Friends
Futurama
Fraggle Rock
Gargoyles
Get Smart
Gilligan's Island
Gilmore Girls
Gomer Pyle, U.S.M.C.
Green Wing
Grey's Anatomy
Growing Pains
Gunsmoke
Hannah Montana
Happy Days
Hogan's Heroes
Home Improvement
Homicide: Life on the Street
House
How I Met Your Mother
I Dream of Jeannie
I Love Lucy
Inuyasha
Invader Zim
Invasion
Hell's Kitchen
JAG
Jackass
Joey
Kolchak: The Night Stalker
Kingdom Hospital
Little House on the Prairie
Lizzie McGuire
Lois and Clark: The New Adventures of Superman
Lost
Lost in Space
Love, American Style
M*A*S*H
MacGyver
Malcolm in the Middle
Married... With Children
Melrose Place
Miami Vice
Mission: Impossible
Monk
Mork & Mindy
Muppet Babies
Muppets Tonight
Murder She Wrote
Murphy Brown
My Three Sons
My Two Dads
NCIS
Newsradio
Night Court
Nip/Tuck
Numb3rs
One Tree Hill
Oz
Penn & Teller's BULLSHIT
Perry Mason
Pokemon
Power Rangers
Prison Break
Profiler
Project Runway
Quantum Leap
Queer As Folk (US)
Queer as Folk (British)
Queer Eye For The Straight Guy
Quincy ME
Red Dwarf
ReGenesis
Rescue Me
Road Rules
ROME
Roseanne
Roswell
Sailor Moon
Saved by the Bell
Scrap Heap Challenge
Scooby-Doo, Where Are You?
Scrubs
Seinfeld
Sex and the City
Six Feet Under
Smallville
So Weird
South Park
Spaced
Spongebob Squarepants
Sports Night
Star Trek
Star Trek: The Next Generation
Star Trek: Deep Space Nine
Star Trek: Voyager
Star Trek: Enterprise
Stargate Atlantis
Stargate SG-1
Superman
Supernatural
Surface
Survivor
Taxi
Teen Titans
That 70's Show
That's So Raven
The 4400
The Addams Family
The Amazing Race
The Andy Griffith Show
The A-Team
The Avengers
The Beverly Hillbillies
The Brady Bunch
The Cosby Show
The Daily Show
The Dead Zone
The Flintstones
The Fresh Prince of Bel-Air
The Golden Girls
The Goodies
The Honeymooners
The Jeffersons
The Jetsons
The Kids In The Hall
The L Word
The Love Boat
The Monkees
The Munsters
The Muppet Show
The O.C.
The Office (UK)
The Office (US)
The Outer Limits
The Pretender
The Prisoner
The Real World
The Real Ghostbusters
The Rose of Versailles
The Shield
The Simpsons
The Six Million Dollar Man
The Sopranos
The Suite Life of Zack and Cody
The Twilight Zone
The Waltons
The West Wing
The Wonder Years
The X-Files
The Young Ones
Third Watch
Three's Company
Top Gear
Twin Peaks
Twitch City
Unsolved Mysteries
Veronica Mars
Whose Line is it Anyway?
Will and Grace
Wings
Without A Trace
Wonderfalls
Young Americans



Kira okay la tu. belum cukup jadi TV addict lagi...heh.

Moody's Mood For Love

Monday, July 10, 2006

Elliot Yamin doing Moody's Mood For Love is simply devine...
Heaven honey, heaven...


Moody's Mood For Love

There I go, there I go, there I go, there I go
Pretty baby you are the soul that snaps my control
It's a funny thing but everytime I'm near you
I never can behave
You give me a smile and I'm wrapped up in your magic

Music all around me, crazy music, music that keeps calling me so
Baby close to you, turns me into your slave
Come on
Come and do with me any little thing that you want to
Anything, baby just met me get next to you
Am I insane or do I really see heaven in your eyes
Bright as stars that shine up above you
In the clear blue sky
How I worry bout you
Just can't live my life without you
Baby come here, don't have no fear
Oh, is there wonder why
I'm really feeling in the mood for love

So tell me why, stop to think about this weather, my dear
This little dream might fade away
There I go talking out of my head again so baby won't you
Come and put our two hearts together
That would make me strong and brave
Oh, when we are one, I'm not afraid, I'm not afraid
If there's a cloud up above us
Go on and let in rain
I'm sure our love together would endure a hurricane
Oh my baby
Won't you please let me love you and get a release from this awful misery

What is all this talk about loving me, my sweet
I am not afraid, not anymore, not like before
Don't you understand me, oh baby please
Pull yourself together, got to do it very soon
My heart's on fire, come on and take
I'll be what you make me, my darling

Oh, pretty baby, you make me feel so good
Let me take you by the hand
Come let us visit out there
In that new promised land

Maybe there we can find
A good place to keep a lovin' state of mind
I'm so crazy mama
Never knew what love was all about
James Moody would you come on hit me, you can blow now if you want to, we're through

Tuesday, July 04, 2006

Saya risau dengan seorang kawan.

Dia sekarang mengandungkan anak kedua. (Technicallly, anak ketiga kerana anak kedua gugur.) Tapi rahim kawan saya kurang kukuh. Kata doktor, bayi sihat tapi ada kemungkinan rahim akan collapse. Kalau keadaan kawan saya bertambah teruk, doktor mungkin akan menjahit rahimnya agar kandungan tidak turut jatuh.
Adoi...

Saya simpati sangat-sangat pada kawan saya ini. Beliau dah lalui pelbagai cabaran dan dugaan. Sekarang...ini pula. Kena ke hospital selalu, kena banyak berehat, kena berhenti buat kerja-kerja berat. Dia dah mula risau tentang kerjanya.

Klaau berhenti, nak buat apa di rumah? Punca rezeki pasti terbantut. Kerja apa yang tak berat dan boleh dilakukan di rumah?

Ada cadangan??


Sejak kebelakangan ini, memang ramai orang punya masalah untuk mengandung dan melahirkan. Sepupu saya mencuba selama 3 tahun, tapi kandungannya asyik gugur. Ada satu insiden dimana sebelah tiub fallopio beliau tersumbat dan tak dapat diselamatkan. Kasihan... Alhamdulillah sekarang beliau kembali berbadan dua. Anak dalam kandungan dah mencecah 5 bulan. Harap-harap termakbul lah harapan sepupu saya untuk mengendong anak dalam dakapan nanti...

Jagalah kesihatan kalau anda inginkan anak bila berkahwin nanti.
Berhenti merokok, tinggalkanlah alkohol tu (kalauu anda minum alkohol), dan mula jaga kesihatan serba sedikit.

Insyaallah...