Pages

A Love That Will Last

Friday, January 27, 2006

A LOVE THAT WILL LAST - RENEE OLSTEAD

I want a little something more
Don't want the middle or the one before
I don't desire a complicated past
I want a love that will last

Say that you love
Say im the one
Don't kiss and hug me and then try to run
I don't do drama
My tears don't fall fast
I want a love that will last

[Chorus]
I don't want a just a memory
Gives me forever
Don't even think about saying good-bye
Cuz i want just one love to be enough
And remain in my heart till i die

So call me romantic
Oh i guess that must be so
Theres something more that you oughta know
I'll never leave you
So don't even ask
I want a love that will last

Forever
I want a love that will last
I want a love that will last

[Chorus]
I don't want a just a memory
Gives me forever
Don't even think about saying good-bye
Cuz i want just one love to be enough
And remain in my heart till i die

So theres little more that i need
I wanna share all the air you breathe
I'm not the kinda girl to complicate the past
I want a love that will last

Forever
I want a love the love that last
Always
I just want a love that will last
Want a love that will last

Jolt me awake

Thursday, January 26, 2006

Cecahkan dahimu ke sejadah


Cecahkan dahimu ke sejadah
Bersihkanlah dirimu sebelum kamu dimandikan
Berwudhu'lah kamu sebelum kamu diwudhu'kan
Dan solatlah kamu sebelum kamu disolatkan

Tutuplah 'auratmu sebelum 'auratmu ditutupkan
Dengan kain kafan yang serba putih
Pada waktu itu tidak guna lagi bersedih
Walaupun orang yang hadir itu merintih

Selepas itu kamu akan diletak di atas lantai
Lalu dilaksanakanlah solat Jenazah
Dengan empat kali takbir dan satu salam
Berserta Fatihah, Selawat dan doa
Sebagai memenuhi tuntutan Fardhu Kifayah

Tapi apakah empat kali takbir itu dapat menebus
Segala dosa meninggalkan solat sepanjang hidup?
Apakah solat Jenazah yang tanpa rukuk dan sujud
Dapat membayar hutang rukuk dan sujudmu yang telah luput? Sungguh
tertipulah dirimu jika beranggapan demikian

Justeru kumenyeru sekelian Muslimin dan Muslimat
Usungl! ah dirimu ke tikar solat
Sebelum kamu diusung ke liang lahad
Menjadi makanan cacing dan makanan ulat

Iringilah dirimu ke masjid
Sebelum kamu diiringi ke Pusara
Tangisilah dosa-dosamu di dunia
Kerana tangisan tidak berguna di alam baqa'

Sucikanlah dirimu sebelum kamu disucikan
Sedarlah kamu sebelum kamu disedarkan
Dengan panggilan 'Izrail yang menakutkan
Berimanlah kamu sebelum kamu ditalkinkan

Kerana ianya berguna untuk yang tinggal
Bukan yang pergi
Beristighfarlah kamu sebelum kamu diistighfarkan
Namun ketika itu istighfar tidak menyelamatkan
Ingatlah di mana saja kamu berada
Kamu tetap memijak bumi Tuhan
Serta menikmati rezeki Tuhan

Justeru bila Dia menyeru, sambutlah seruan-Nya
Sebelum Dia memanggilmu buat kali yang terakhirnya
Ingatlah kamu dahulu hanya setitis air yang tidak bererti Lalu menjadi
segumpal darah Lalu menjadi seketul daging
Lalu daging itu membaluti tulang
Lalu jadilah kamu insan y! ang mempunyai erti
Ingatlah asal usulmu yang tidak bernilai itu
Yang kalau jatuh ke tanah
Ayam tak patok itik tak sudu
Tapi Allah mengangkatmu ke suatu mercu
Yang lebih agung dari malaikat
Lahirmu bukan untuk dunia
Tapi gunakanlah ia buat melayar bahtera akhirat

Sambutlah seruan 'Hayya 'alas Solaah'
Dengan penuh rela dan bersedia
Sambutlah seruan 'Hayya 'alal Falaah'
Jalan kemenangan akhirat dan dunia

Ingatlah yang kekal ialah amal
Menjadi bekal sepanjang jalan
Menjadi teman di perjalanan
Guna kembali ke pangkuan Tuhan

Pada hari itu tiada berguna Harta, tahta dan putera
Isteri, kad kredit dan kereta
Kondominium, saham dan niaga...

Alamak...

Wednesday, January 25, 2006

Saya rasa ada orang di pejabat yang menjadi spy internet... betul...

Semalam ada yang mengajak saya makan tengahari bersama (dengan bersungguh sungguh). Pagi tadi 'klik sudut' berbual-bual ringan bersama saya di dalam lif. Tak cukup dengan itu, ada yang siap tolong buka dan tahankan pintu department untuk saya. Wah...kagum..perubahan mendadak yang sungguh mengkagumkan...

Cik R,
Tidak...jejaka kacak berbaju putih belang pada malam dinner tempohari bukanlah secret lover saya. Dia memang gentleman, kacak, budiman, friendly dan _________ (tambah sebarang sifat terpuji pilihan anda). Tapi biasalah, pada zaman sekarang lelaki begini samada sudah berpunya, atau gay. Dia yang kedua...
I know! Boohoo.......
:(

Split personality

Sunday, January 22, 2006

Hello kawan2,

I know I have been confusing you guys whenever I sign my name and url on your blogs because you knew I had a mindsday account, tapi tiba2 bagi address blogspot pulak.

I'm not living two different lives here. It's just that my office's mac doesn't support mindsay's browser (they give us near obsolete windows dos so that we do our work instead of wondering around cyberspace). Since I do most of my blog writing during lunchtime in the office, mindsay memang la tak berupdate.

So if you were to ever link my blog, (thanks for those who already have, and will!) please link it t0 this one coz mindsay will only be updated around once a year or so. (I hope not, but precautions precautions..)

Mas, the jejaks is somewhere about town. The thing is, I'm soooo not good with guys! The last time I went out with one was like yonks ago, and it couldn't even be called a date due to the fact that we became good friends after that(geli pulak bila pikir kawan baik kita adalah date kita dulu, esp kalau they do the gefren bofren bonding thing in front of you whenever you gho out together.) I have this vibe that makes all male species see me as their 'guy' buddy and not a breathing, living, available woman. I don't even think that they'll ever notice, even if it comes to baring my, well... humps and lumps- which- i will never resort to.

We'll see how it goes la. I'm not crossing my fingers on it though, coz like i said, he looks like he's taken. And besides, what would a guy as gorgeous (there, i said it) as him would want with me? Silap2 dia one of those pesky luxor or direct selling guys yang carik clients tak kena tempat. Who knows?


p/s: the annual dinner was da bomb! (ayo, ruffedge ker?) I'll tell you about it later okay? Pix will be up at my fotopages later. Turrah!!!

Sedapnya...

Friday, January 20, 2006

I am soooo in love with Stevie Wonder's voice!
Nyanyi best gile!
I have no idea how he does all the lekuk-lekuk witout fail. Dan sangat hebat!
The Malaysian version, aku rasa takde sape yang hampir dengan dia except for Jaclyn Victor.
Even on the most boring track in her album, Jac still sounded great.
Bagaimana?


If only I can sing like that...

p/s: Wonder's Isn't she lovely is just brilliant!

Je Crois En Toi

Thursday, January 19, 2006

I love it when Celine Dion sings in French.
She sounds more...appealing.
And although I agree that her singing can sometimes sound more like a yodle gone wrong, she sounds wonderful in All by myself.
Especially the pert where she perfectly hit the high note.
Mariah pun tak boleh all the way macam tu!

Out of the flock, but not deserted

It's really funny that although I'm a Malay, it is the Chinese coleagues in my department that seems 'nicer' to me. No, don't get me wrong. My Malay colleagus are okay, they don't sneer or jeer. Nothing of that sort (i hope). It's just that, as Malay, they tend to stay in their group (nice to everybody, but have their lunches, chill out, etc by themselves). Since I made a promise to myself that I will not join or form chronies in the office, I have somehow made myself the lesser candidate to join them in sessi gossip, perbualan lawak2 etc.

Perhaps I'm to blame. I didn't start with lawak2 brengsek, and am not the ususal loudmouth I used to be. Bukan tak nak jenguk2 qubicle orang lain, but how can I if I have work to do? I don't really know how to make myself a busybody either, thus enabling me to join the crowd whenever they have any topic / grouptalk going on.

When I initially joined this company, I tought that I'd be ngam with all the Malay people and just on hi-hi not with the other. Maklum je la, I often get tongue tied sket bila ajak borak2 ngan chinese and indian friends, unless I've known them for a while. But the reverse happened. Regardless on how some ppl in the Dept brands the Chinese girls as Wanita MCA (who supposedly stick with their own grop and never ever join everyone else - which can be true on certain occasions), the chinese are very nice to me. We talked, we joke & kid, and they are very very co-operative.

Ada one Malay click yang totally stick to themselves. They're even located at the corner of the room, and usually laugh, talk and do whatever else among themselves. Need less to say, I never feel welcomed in their group. Our relationship, if ever needs describing, would be "mere civility'. Really. When I walk pass them, I'd smile. They smile back. A 'hi' would also be replied with a smile. On my perky days, I'd say a few words. The answer would be either a word or two, or just smile again. I don't get them. Perhaps they think that I'm the ice bimbo kot. Klau keje keje je, then kalau lepak makan ramai2 pun diam je. (Tak reti nak terjun je join borak, apatah lagi kalau specimen topik tidak atau kurang dikenali).

The office gets colder as the week progresses, dan tadi tiba2 one of the Chinese guys tanya "Sejuk ke?"
So I said yes.
He vanished and came back with his jacket. "Nah, you pakai la."
I of course said no thanks, he'd need it too. He insisted.
(And this guy just got married, he's very friendly, merry guy. I know he has no other intention. ps: nobody has ever had any 'other intention' with me, anyway)

Tengok?
I could be shivering like hell and no Malay gents in my dept would give a whit (except my boss, Johan - but he's a Chinese converted , so no game.). They'd just continue listening to XPDC or whatever 80s group they're listening to and buat bodo. I don't hunger for their attention, but just proving my point.

It's okay. I might be slightly outcasted by my Malay colleagues, but I'm happy by the way the others are threating me. Ay-okay.

Kelmarin, hari ini, esok...

Wednesday, January 18, 2006

Siapa sangka mamat dalam LRT yang selalu naik bersama saya tu akhirnya menegur?Memang lawak kalau nak difikirkan. Kami tertentang mata masa masuk kedalam LRT. Saya nak senyum, takut dikata perasan pula. Dia hampir tersenyum, tapi akhirnya mengalih pandangan ke luar. So i thought that was it la.

Makhluk2 yang naik di stesyen Setiawangsa menghimpit dasyat hingga sesak. Kalih-kalih (pandang ke tepi dalam loghat utara) si dia di tepi saya. Dan saya rupanya dah terpijak tali beg komputer bimbitnya. Disebabkan saya berupa hampir2 seperti godzilla, terpaksalah dia pandang saya, mata bicara pinta saya angkat kaki ke tepi. Malu? Jangan cakaplah.
Terasa ingin sorok kepala di dalam kain, tapi keadaan sesak maka mustahil saya dapat berbuat begitu. Kalau tak sesak pun belum tentu sebab di kelas yoga kepala saya masih belum mampu cecah lantai. (Yoga sangat menyakitkan!)

Saya: Sorry.
Dia: It's okay.
Saya: (pura2 lihat keliling, sebetulnya tak tahu nak kata apa)
Dia: Memang pegi kerja naik lrt ke?
Saya: Ah? Er..ak' ah.
Dia: Ooo... I'm ****** (nama dicencored atas sebab...hehe)
Saya: (senyum) Ely.
Dia: Hari ni tak baca buku ke?
Saya: Kan sesak ni. Mustahil pulak. Mana tau ni?
Dia: Usually kan you stand there, mesti baca buku. The other day you were reading Hannibal.
Saya: Oh, ak'ah. Favourite book tu.
Dia: Yeah, scary though. Tapi best.


At this point saya dah mula rasa macam mimpi. Biar betul. This is too good to be true. Finally someone yang lojik menegur. Wait, perhaps he's just trying to be nice. Kejap lagi dia shadap la tu.

Dia: Keje apa?
Saya: Er..copywriter.
Dia: Oh, ad agency ke?
(bagus, dia tau pasal agencies, meaning he's quite articulate)
Saya: Tak. Dengan company.
Dia: Kat mana?
Saya: PJ.
Dia: Amboi jauhnya.
Saya: Boleh tahan la.
Dia: I used to work in PJ. Jauh sangat. Now kat Jalan Ampang je. Dekat sikit.
Saya: Oh..eh, ni dah sampai KLCc. You missed your stop...
Dia: Today ada meeting kat KJ. No worries dear.

He said Dear. I must've heard wrong. Heh.
Di KLCC, orang turun berpusu-pusu memberi ruang untuk saya berdiri jauh sedikit. Berdiri dekat buat saya rasa self concious.

Dia: This is my card. Nah.
Saya: Sorry, takde card nak bagi la.
Dia:Oh? Takpe la.
Saya: Kad buruk ade la. Kad zaman belajar dulu. (sebab muka dia cam mengharap kad saya)
Dia: Boleh aje.
Saya: Okay. Eh, this is my stop. Nice meeting you, er...(tengok card) ****>
Dia: Ok, babai!

Bertapa fairytale kah itu?

Saya rasa macam bermimpi sangat, macam cerita dalam buku bila si klutz bertemu the man. Bongok. Patutnya saya puji segaknya dia hari itu. atau mungkin explore topik hannibal. Tapi saya terkelu macam budak bodoh.

And that's not all... he called!
Maka saya mungkin keluar minum2 dengannya. Kagum?
Saya pun kagum...

Tapi tolong jangan beritahu emak saya. She'll make a fuss out of everything. You know how moms are with anak2 and boyfriend kawin blablabla stories.

Bodonye aku...

I smsed my colleague for some buns. Thinking more on the lines of sardines/kaya/karipuff buns, i told her to grab any roti, any filing will do.

i forgot to exclude rotiboy type mexican buns. I hate those to the bone.

And that's what she got me. Not her fault. I'm to blame entirely.

The frst whiff i got from opening the plastic bag gave me a bout of migraine. So how am i to eat these buns?

Bodoh. Hantuk dinding sekarang....

ding ding ding

Saturday, January 14, 2006

Your World View

You are a cautious type, neutral, and rather insecure.
You would agree with the idea that everybody has his price...
And in your own case it would not be high.

You are ruled by an inferiority complex and not easy to assess.
How do you present yourself to the world?
An idealist, a moralist, a conformist keeping up with the Joneses?

George Carin is a brillliant man

Friday, January 13, 2006

And some of my aunt would agree with him. If only the can remember what they were agreeing to, anyway.


"An idle mind is the devil's workshop. And the devil's name is Alzheimer's."
-George Carin

Black is back

Wednesday, January 11, 2006

I have decided to choose Black as my colour of the year - again. Although many would protest to this dreary state of fashionless floater, I can safely vouch that I will not turn marilyn manson or korn. KISS sounds inviting but...okay, I won't.

I have many reasons on why I chose the death code as my wardrobe colour. Some are quite obvious, others are not so. Black is my utmost favourite colour. So naturally... you get it. It's also because black flatters me, or rather flattens me. I read somewhere that black doesnt really make you look slimmer, it actually dulls your looks, thus making you look 'smaller' than you are. This is of course subjective. I've seen some women garbed in Black but still go "Waistline alert!" Whichever effects it has on me, I'm game.

Weird (as in the feeling, not the person), but black makes me feel safe. I guess here it works differently from other people. I see the colour as

-warm
i'm not talking warm in scientific terms, but warm warm, the way you mom's embrace makes you feel when you need some cudlin'.

-elegant
This sounds Goth-like. But I mean it. Anything in Black makes me feel wonderful. Chic. Sometimes, beautiful. Even when I'm in my famous Black Fila tshirt (one friend tried to make me burn it. Sorry lah, fav big tee.).

-confident
When I'm in my fila tee, I feel really hip (sounds lame, I know), when I wear my black suit I feel like a pro PR person, with my black frilly shirt i feel bohemian, and my black baju kurung makes me feel soooo Gadis Melayu Terakhir.

-bling diva
With black it's easier to accessorize too, so I'm usually more bling bling when i'm in black. But be reminded that Bling2 here means my costume jewellery. Diamonds2, emas2 mak tak pakai ye. Baik mak beli baju dan CDs.

Apart from that, I've been having this dream of falling into this bottomless pit of crazy 70s rainbow colours. It was bad enough that I had vertigo going down the hole, the psycho colours made me sick. It would've been easier on me if the pit was a simple black. I felt drenched in Austin Power's sweat the moment I woke up from that dream.

So black dominates the wardrobe this season. The only other colours that might make a cameo once in a while are green, blue and some earthtones stuff. Oh, I just bought a pair of yellow sneakers (in attempt to revive my college-time fashion) so that might show up too.

p/s: a little elf mentioned that there might be some changes in my blog soon. Hmm....we'll see.

Bersyukur

Monday, January 09, 2006

You know how we always complain about not getting enough of the good things, always bearing the burden that’s not ours, always being the victims of the situation blablabla. We want to always be on top, to be the best, to get the most efficient treatment, the list goes on and on.

But how many of us have actually looked back and asked ourselves – have I sacrificed enough to deserve what I’m already getting? Any type of sacrifice. It could be the time you helped your mum cook instead of going to that ball game, or when you had to climb up the rambutan tree to retrieve the missing shuttlecock because your dad told you not to be such a wuss. Or when you had to spend half the night completing someone else’s ad-hoc job because that person’s daughter was burning up with fever.

Jadi kali ini berhentilah meminta itu dan ini.
Duduk diam-diam dan fikirlah apa sumbangan anda. Tak perlu fikir soal dunia, cukuplah sekadar pengorbanan anda dengan keluarga, rakan sekerja, persekitaran.

Lastly, bersyukurlah kerana setiap kali kita berkorban demi orang lain , sepuluh kali orang lain berkorban untuk kebahagiaan kita.

Salam Aidiladha.

Sakit hati

Wednesday, January 04, 2006

Hari ni memang la hari sakit hati.

Pagi-pagi buta mak & bapak bukak topik paling saya menyampah - driving class. Saya memang la menyampah tahap muntah kalau cakap pasal memandu. Mak bapak sibuk menggesa saya untuk menyelesaikan lesen memandu saya. Seperti yang anda maklum, saya yang agak cool pasti naik emo dasyat bila bercakap pasal memandu ni. Maka tak pasal-pasal terkeluar nada tinggi, perkataan babi (yang ditujukan pada pengajar kelas memandu saya - I said "Dah la mengajar macam babi" dalam keadaan marah). Secara automatik mak dan bapak pula marah ("I didn't teach you to cakap babi, lagi besar makin menjadi-jadi pulak bahasa tu"), dan akhirnya mood saya menjunam.

Dalam LRT ke KL, ada pula mamat yang baik hati memijak kain kurung saya sampai terkoyak. Ya, terkoyak di tepi. Baru saya jahitkan dari tetas minggu lepas, dah koyak semula. Dengan hujan, maka sa6ya berjalan dalam kebasahan dan kekoyakan kain sepanjang perjalanan ke pejabat. Macam orang bodoh. Jalan pula sesak, lama juga saya di dalam bas. Nasib baik hati terhibur sedikit dengan radio yang dipasang pemandu bas.

Sampai di ofis, perut pula sakit. Dah makan sarapan, dah minum pagi (kopi - maknanya sakit perut lagi la), mula buat kerja. Officemates pulak buat derk je. Entah apasal. Dah kata Hai pun buat derk je. Mungkin saya yang paranoid, tapi memang saya rasa macam diorang malas nak layan saya.

Hantar kerja ke meja pengarang inggeris, ada pula pembetulan. Itu saya tak kisah, lumrah junior pasti ada teguran dari Taiko. Tapi masa editor menerangkan kesilapan pada saya, datang pula malaun sorang ni terjengok-jengok. Saya tak suka kalau ada yang menyibuk bila proses rectifying mistakes berlaku. Malaun sorang ni memang saya dapat rasakan nak sahaja mencari kesalahan saya. Dia jenis yang depan-depan lawak gila, witty sebagainya, tapi bila bab mengumpat mak aiih... Lagipun dia ni orang kanan bos (mungkin successor) jadi apalah agaknya yang akan diperkatakan tentang saya... Malaslah nak fikir!!

Info barangan untuk Customer Sell Off pulak tak jumpa -jumpa. Dan dah tersalah pesan tomyam (nafsu yang bakal menyebabkan perut bertambah sakit). Baguslah tu, mooody tak semena-mena.
(Dah saya katakan, pasal memandu saja saya pasti serabut seharian).

Apalah cerita hari ini...

Bosan...

The marrying kind

Tuesday, January 03, 2006

Now that Elton John is happily married to his long-term boyfriend, and Malaysian Jesse has settled down with his beloved hubby without any further media fresco, paparazzis around the world are in need of new 'bizzare' stories.

Thus the report on a British woman's "I Do" with -get this- a dolphin.

Prediction of the day:
Special insemination will be make available 'ani surrogate', where human babies will have Chimps/Elephants/Goats/______(pick any animal of choice) as their surrogate mothers.